RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Буде соромно за "срібло": журналісти розповіли про скандал з суддівством на матчі "Динамо"

У поєдинку 27 туру української Прем'єр-ліги "Динамо" здолало "Колос" з рахунком 2:1, проте найбільші суперечки і обговорення викликала робота арбітра Сергія Бойка, який призначив чотири пенальті і ще один одинадцятиметровий скасував після 6-хвилинного перегляду VAR.

Суддівство арбітра Бойка оцінили в ефірі програми "Та то Таке" спортивні журналісти Сергій Болотніков і Михайло Співаковський.

Так, Болотніков зробив припущення, що арбітр Бойко був "куплений". На його думку, спірні рішення по пенальті арбітр приймав після перегляду VAR.

"Я в цій студії дуже часто захищав наших арбітрів, особливо коли вони працюють з VAR. Тому що VAR переглядають як глядачі, так і більш компетентні люди в особі арбітрів, і критикувати їх вирішення - це, як мінімум, маячня", - підкреслив він .

Про те, що дії футбольного судді були "проплачені", говорить також поведінка головного тренера київського "Динамо" Олексія Михайличенка, вважають журналісти. Нібито тренер критикує VAR тільки в разі програшу його клубу, додав Болотніков.

"Михайличенко під час матчу з "Зорею" кричав: Ви своїм VAR хочете всіх скомпрометувати. А після цього матчу, коли перемогу здобув його клуб, заявив: Навіщо ми будемо обговорювати суддівське рішення, VAR ж є", - заявив він.

На думку Співаковського, з таким суддівством "Динамо" буде соромно за своє "срібло". Він також закликав президента київського "Динамо" Ігоря Суркіса грати "по-чесному".

"Я б хотів звернутися до Ігоря Михайловича Суркіса: напевно, вашої прямої провини в цьому немає. Але ви можете зробити наступне: звернутись до суддів і сказати: хлопці, нам такі перемоги не потрібні. Особливо на тлі того, що відбувається в матчах з Зорею - це все не комільфо. Судіть, будь ласка, чесно. Щоб потім, по закінченню сезону, нам не розповідали, чим пахне наша срібна медаль", - сказав він.

Як писало видання Gazeta.ua, найгучніший скандал в історії команди "Динамо" розгорівся в 90-х через спроби підкупу з боку братів Суркісів іспанських арбітрів.