RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Бачив, що смерть близько: гонщик "Формули-1" розповів, як він вибрався з палаючого авто

Автогонщик команди "Формули-1" Haas Ромен Грожан розповів, про що він думав, коли вибирався з палаючого автомобіля після аварії на Гран-прі Бахрейну.

Слова Грожана призводить LCI.

"Я залишався у свідомості. На візорі мого шолома все було помаранчеве, навколо мене всюди було полум'я. Я згадав аварію Нікі Лауди (У 1976 році автомобіль Лауди потрапив в аварію і загорівся. Гонщик отримав опіки голови та впав у кому, але зміг повернутися до гонок через 6 тижнів. - "Апостроф") і не хотів закінчити таким чином. Я був зобов'язаний вибратися заради моїх дітей. Ніколи раніше я не бачив такої аварії, навіть в голлівудських фільмах.

28 секунд я провів у вогні, хоча здавалося, що перебуваю там набагато довше. Я тричі намагався вилізти з боліда. Мені вдалося позбутися від ременів безпеки, а керма не було, напевно, воно відлетіло при ударі. Я обжог руки і сильно потягнув ногу, навіть думав, що у мене перелом. Я щасливий, що залишився живий.

Я боявся за своїх дітей і батьків. Про себе я особливо не думав. Я бачив, що смерть близько, тому в мене не було іншого виходу, крім як вибратися з машини. Я хочу виступити в наступній гонці. Буду радий, навіть якщо фінішую на останньому місці", - сказав Грожан.

Раніше повідомлялося, що син Міхаеля Шумахера буде виступати в "Формулі-1".