RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Україна залишилася без "залізного" місця в Лізі чемпіонів: як буде далі

Україна втратила пряму путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів через виліт київського "Динамо" і донецького "Шахтаря" з єврокубків. "Динамо" вилетіло від "Вільярреала", а "Шахтар" вибила "Рома".

За підсумками нинішнього єврокубкового сезону Україна зайняла 12-е місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА, а це означає, що в сезоні-2022/2023 чемпіону країни доведеться пробиватися в Лігу чемпіонів через кваліфікаційний раунд. При цьому срібному призеру, щоб потрапити в головний клубний турнір Європи, доведеться пройти цілих три раунди кваліфікації. Володар Кубка України в 2022 року в єврокубках почне шлях з плей-офф раунду кваліфікації Ліги Європи. У наступному сезоні все залишиться як і зараз. Чемпіон потрапить в групу Ліги чемпіонів, а віце-чемпіон стартує з 3-го раунду кваліфікації.

У нинішньому євросезоні українські клуби сумарно набрали коефіцієнт 6,800. Відставання від 11-го місця, яке займає, Шотландія становить всього 0,275 бала. У наступному сезоні в українців є шанси поліпшити позицію, так як з таблиці коефіцієнтів підуть бали за євросезон-2016/17, а це означає, що Бельгія почне сезон нижче за Україну, а Австрія буде попереду з незначним відривом. Але при цьому збільшиться відставання від шотландців, які втратять 4,375 балів проти 5,500 у українців.