RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Чемпіонат світу-2022: підсумкові турнірні таблиці

На чемпіонаті світу-2022 у Катарі завершився груповий турнір, за підсумками якого визначились 16 команд, які продовжать боротьбу за Кубок світу.

Дивіться на "Апострофі" підсумкові турнірні таблиці ЧС-2022.

Зазначимо, що у плей-офф вийшли 8 європейських збірних, по 2 з Південної Америки, Африки та Азії та по одній з Північної Америки та Океанії. Щоправда, Австралія виступає на Мундіалі від Азіатської футбольної конфедерації.

Дивіться: Календар чемпіонату світу з футболу 2022 - розклад і результати усіх матчів

Група А

Нідерланди виграли групу, а Сенегал, обігравши у заключному турі Еквадор, став другим.

Група В

Збірна Англії, розгромивши у третьому турі Вельс, виграла групу. А друге місце завоювали Штати, вигравши лобову битву у Ірану.

Група С

Драматично завершився третій тур у квартеті С. Аргентина обіграла Польщу та виграла групу. А поляки були на волосині від вильоту, але лишилися на другому місці. Мексика в паралельному матчі розривала оборону саудитів, але забила лише два м'ячі при купі нереалізованих моментів. У результаті поляки пройшли мексиканців за різницею м'ячів, хоча до голу аравійців поляки стояли вище лише за меншою кількістю жовтих карток.

Група D

В останньому турі Австралія обіграла данців і посіла друге місце у групі. А французи хоч і поступилися Тунісу, але залишилися першими. Данія несподівано остання.

Група E

Японія у грі з Іспанією повторила сценарій матчу з німцями - 0:1 у першому таймі та 2:1 після фінального свистка. Перемога над "Червоною фурією" забезпечила японцям перше місце. А Іспанія фінішувала другою.

Німеччина хоч і перемогла Коста-Ріку, але не змогла піднятися вище третього місця. Під час зустрічі Коста-Ріка мала три хвилини мрії, коли виходила в плей-офф, але німці швидко опустили команду з Центральної Америки з небес на землю.

Група F

Бельгійці їдуть додому – це головний підсумок групи. У лобовому матчі Лукаку та Ко не зуміли "розпечатати" ворота хорватів. Шанси були, але ними "червоні дияволи" не скористались.

А ось Марокко спокійно обіграло Канаду і посіло перше місце у квартеті. Для північноамериканців репетиція домашнього Мундіалю вийшла так собі.

Група G

Бразилія залишилася на першому місці, програвши Камеруну. Бразильці лише на м'яч випередили Швейцарію, яка в останньому турі обіграла Сербію у результативному матчі. Швейцарцям забракло одного м'яча, щоб потіснити "селелао".

Група H

У цьому квартеті розігралася справжня драма. Португалія майже весь матч вела у рахунку, але пропустила від Кореї два голи наприкінці зустрічі.

У паралельному матчі Уругвай ще в першому таймі забив два м'ячі Гані і спокійно майже весь матч йшов на другому місці. Але драматична кінцівка від корейців змусила південноамериканців бігти забивати третій гол, оскільки за різницею м'ячів Уругвай поступався азіатам.

А що діялося на останніх хвилинах матчу уругвайців із Ганою – безліч гольових моментів з обох боків, маса суперечок із арбітром та сльози легендарного уругвайського голеадора Луїса Суареса. У підсумку 2:0 Уругваю не вистачило для виходу до 1/8 фіналу.