RU  UA

Тихановська може "злити" протести в Білорусі - Тишкевич

Політичний аналітик Ігар Тишкевич вважає, що опозиційний білоруський політик Світлана Тіхановска може "злити" протести у Білорусі.

Свій коментар Тишкевич дав в ефірі "Апостроф TV", 17 серпня.

"Пані Тіхановском починає грати свою гру. Нагадаю, що на початку деескалації, коли почали випускати людей з тюрем, про те, що вони хочуть очолити білоруську опозицію заявили Марія Колесникова і Валерій Цепкало. І зараз заяву Тіхановском про те, що потрібно приєднаються до неї, виглядає дуже цікаво. Тепер під її ім'ям можуть зібратися абсолютно інші люди, а група Цепкало і група Бабарика, вже не зможуть сказати, що саме вони лідери протесту", - пояснив він.

"Що стосується самої Тіхановскої, то вона вже кілька разів змінювала свою думку і піддавалася зовнішньому тиску. Як одноосібний суб'єкт протесту вона не підходить. Адже якщо її зроблять одноосібним лідером протесту, саме зроблять, то є великий ризик того, що всі протести в такому випадку будуть "злиті" ще швидше, ніж це відбувається зараз", - запевнив Тишкевич.

Нагадаємо, що раніше кандидат в президенти Білорусі від опозиції Світлана Тіхановском звернулася до громадян країни з новим відеозверненням, в якому заявила, що готова стати національним лідером .