RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

​Вдарить по трьом напрямам: генерал спрогнозував реакцію Росії на розрив "дружби" Україною

РФ може скористатися розриомв "дружби" в якості фактора пропаганди проти України і буде апелювати до того, що Крим тепер може вважатися легітимною російською територією.

Таку думку висловив екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"Буде черговий етап напруги. Росія буде використовувати цей фактор для контрпропаганди проти України. З іншого боку, є ряд позицій, які закріплювалися в договорі по межі, включно з Кримом. І Росія буде вказувати на те, що цей договір з нашого боку є нелегітимним, тому Кремль буде апелювати до того, що Крим тепер може бути легітимним як територія РФ", - вважає генерал.

За його словами, Кремль використовуватиме юридичну, політичну і пропагандистську спекуляцію.

Маломуж підкреслив, що з розірванням договору не варто поспішати, а треба все детально прорахувати.

"Тут не варто поспішати (з розірванням договору, - Ред.), а треба прорахувати всі наслідки. У тій частині, де для нас сьогодні дійсно важливо визначення позиції агресії Росії, ми як раз повинні чітко були зняти позиції про дружбу, про якісь то напрями співпраці. Але є й інші теми, які юридично закріплювали і статус України, і розподіл території, включаючи море і той же Крим, який відповідно до цього договору юридично входить до складу України і визнаний Росією. Тут все ж треба мати тверду юридичну баз у, а ми даємо приводи їм посилатися на те, що це ми розірвали цей договір. І Росія буде вказувати на те, що вони Крим повернули собі, не порушуючи договір", - підсумував експерт.

Більш детально про розрив дружби з Росією і її наслідками читайте в матеріалі "Апострофа": Глобальної війни не буде, але Росія збільшить провокації - генерал про розрив дружби з Кремлем.