RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

​Продовжують нервувати РФ: українські кораблі пройшли під Кримським мостом

Два корабля ВМС України пройшли під арками контрольованого Росією Керченського моста, прямуючи з Одеси до Бердянська, де створюється база українського флоту в Азовському морі.

Про це повідомляє "Український мілітарний портал".

Йдеться про пошуково-рятувальне судно "Донбас" і морський буксир "Корець". Приблизно в цей же час літак-розвідник Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США почав польоти поблизу Керченської протоки.

Корабель "Донбас" планується використовувати для посилення інфраструктури флоту в Азовському морі. На ньому можуть розмістити штаб майбутньої бази, місця для проживання військовослужбовців, склади та інші приміщення. "Корець" призначений для буксирування та кантування інших судів. Обидва судна були побудовані майже 50 років тому. З Бердянська їм назустріч вирушили малі броньовані артилерійські катери "Кременчук" і "Лубни", недавно спущені на воду. Частина шляху українські судна пройшли в супроводі російських кораблів берегової охорони.

Як повідомляє активіст Андрій Клименко, станом на 17:00 судна "Донбас" і "Корець" завершили проходження Керченської протоки і вийшли в Азовське море.

Голова правління Українського центру озброєнь Тарас Чмут назвав нинішні маневри першим випадком, українські військово-морські сили не просто реагують на дії російської сторони, а "задають тон грі".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", відповідно до рішення РНБО про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, ЗСУ почали перекидати техніку для створення там корабельно-катерній угруповання ВМС.