RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Соцмережі потішило захоплення Північною Кореєю російської яхти

Берегова охорона Корейської Народної Демократичної Республіки (КНДР) затримала в Японському морі російську яхту "Элфін", яка слідувала з південнокорейського міста Пусан до Владивостоку.

У зв'язку з цим посольство РФ в Північній Кореї вимагає від МЗС і Народних збройних сил КНДР пояснити причини та обставини затримання, передає "ТАСС".

За словами представника російського посольства, від північнокорейських властей також вимагають вжити термінових заходів для звільнення яхти та її екіпажу.

У свою чергу головний редактор журналу "Морський бюлетень" Михайло Войтенко розповів російському пропагандистському виданню "Лайф.ру", що в Північній Кореї нерідко грабують затримані кораблі.

"Це було чистої води захоплення, жодних причин, логічних або юридичних підстав у Північної Кореї немає. Я думаю, з моряками все буде гаразд. Не можу зрозуміти, чим керувалися північнокорейці, оскільки судно не є торговим. Як правило, всі ці захоплення йдуть на користь КНДР, із затриманих кораблів вигрібають все: від продовольства до туалетного приладдя і шкарпеток", — сказав він.

Новина про захоплення яхти викликала сміх і зловтіху в соцмережах.

Як повідомляв "Апостроф", Росія в останній момент заблокувала заяву Ради Безпеки ООН щодо ракетних випробувань Північної Кореї, узгоджену раніше 14 членами Ради.