RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Путіна відреагували на повідомлення про нищівний удар від ІГІЛ

Офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков спростував інформацію про те, що бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ИГИЛ) в Сирії завдали удару по російській військовій базі в районі Тиаса (провінція Хомс), знищивши там підрозділ вертольотів.

За його словами, всі російські бойові вертольоти в Сирії виконують планові завдання, втрат серед особового складу немає, передає "ТАСС".

"Всі російські бойові вертольоти, які перебувають в Сирійській Арабській Республіці, виконують планові завдання по знищенню терористів. Ніяких втрат серед особового складу російської авіабази немає. Авторство чуток про знищення підрозділи російських бойових вертольотів та двох десятків вантажівок належить пропагандистам ІГІЛ, які безуспішно намагалися "продати" цю нібито "новину" близько десяти днів тому", - сказав Конашенков.

"Що стосується фотознімків сирійської авіабази, то спалена авіа - та автомобільна техніка, а також численні воронки від розриву реактивних снарядів присутні там вже не перший місяць. Це результат завзятих боїв за даний аеродром сирійських урядових військ і бойовиків терористичних формувань", - заявив представник Міноборони РФ.

"Якщо відкинути всю лірику та говорити прямо, то, мабуть, поширення подібної інформації і є посильним, в лапках, внеском у боротьбу з міжнародним тероризмом з боку наших партнерів", - сказав Конашенков.

Нагадаємо, приватна американська аналітико-розвідувальна компанія Stratfor з посиланням на аналіз даних із супутників розповіла про знищення бойовиками ИГИЛ чотирьох вертольотів Мі-24.

Як повідомляв "Апостроф", британський телеканал Sky News оприлюднив результати свого журналістського розслідування, які свідчать про співробітництво сил президента Сирії Башара Асада з бойовиками ІГІЛ.