RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США розповіли, як Путін зробив з Порошенка русофоба

Американський професор Олександр Джон Мотиль вважає, що президент РФ Володимир Путін перетворив президента України Петра Порошенка на ярого русофоба.

Про це Мотиль сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Питання, що стосуються України, мирно вирішувалися б, якби не було цієї дурниці Путіна — його рішення анексувати Крим і вторгнутися в Донбас. У Росії могли б бути цілком нормальні відносини з "постмайданним" українським керівництвом. Воно не було б різко антиросійським, Путін зробив його таким", — стверджує американський професор.

"Ми це спостерігаємо і в інших країнах: Швеція і Фінляндія говорять про можливості вступу до НАТО, навіть Білорусь веде політику, яку однозначно проросійською вже не назвеш. Все це наслідки помилкових рішень Путіна. Тому результатом його відходу цілком можуть стати такі зміни в російській зовнішній політиці, які будуть вітатися сусідами Росії — і Заходом, звичайно, теж", — додає Мотиль.

Олександр Джон Мотиль — професор Ратгерського університету (США), відомий спеціаліст по Україні, вихідцями з цієї країни були його батьки.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер, екс-глава компанії "Юкос" Михайло Ходорковський нагадав пісню про те, як Володимир Путін вбив братство України і Росії.

Лідер російського націоналістичного руху "Русские" Дмитро Дьомушкін вважає, що Росія стоїть на порозі кривавих подій за окупацію.Криму.