RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Аргентині закрили пропагандистський канал Путіна: росіяни лютують

У Росії з гнівом відреагували на рішення уряду Аргентини зупинити в країні мовлення прокремлівського пропагандистського телеканалу Russia Today (RT).

Про закриття каналу в Аргентині повідомляється на його сайті.

"Керування по радіо - і телемовленню Аргентини прийняло рішення призупинити випуски телевізійних новин каналу RT в країні. Документ набуде чинності через 60 днів", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє телеканал, в майбутньому укладання договору про співпрацю не розглядається.

Глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков написав у своєму Twitter, що припинення мовлення телеканалу пов'язане з політикою "ставленика США", президента країни Маурісіо Макрі.

"Відразу, як главою Аргентини став ставленик США, там вирішили вивести Russia Today з національного мовлення", — обурюється Пушков.

Також прокоментували новину користувачі в коментарях до новини на сайті російського пропагандистського інформаційного агентства "РИА Новости".

"Чому б Росії теж що-небудь не прикрити аргентинське? І не обов'язково телеканал...", "Ага, ось і в Аргентину прийшла демократія", "Але ми обов'язково продовжимо закуповувати яловичину, фрукти і овочі з Аргентини... Ми такі... З нами можна так робити...", - жаліються путінці в коментарях.

Крім того, росіяни висловили своє обурення від закриття в Аргентині пропагандистського телеканалу в коментарях до новини на сайті російського видання Lenta.ru.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яким до 31 грудня 2017 застосовуються персональні санкції проти пропагандистів путінського режиму в Росії.