RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​У Ердогана зробили резонансну заяву щодо збитого російського Су-25: у РФ обурюються

Заступник голови правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку (ПСР), депутат парламенту Ясін Актай заявив, що турецький пілот сам прийняв рішення збити російський Су-24 восени 2015 року.

В інтерв'ю Sputnik депутат зазначив, що навколо ситуації зі збитим російським літаком були незрозумілі моменти для Туреччини, передає РИА Новости.

"Порушення повітряного простору протягом 17 секунд і повторення таких порушень, звичайно ж, є неприпустимими. Але відкладемо це у бік. Рішення збити літак було прийнято в повітрі. Такі рішення приймає пілот, і він керується правилами застосування сили", — сказав Актай.

При цьому він підкреслив, що пілот може не збивати літак, який порушив повітряний простір на короткий термін і має намір покинути його".

"Знищення російського літака, який, як було ясно, залишав повітряний простір, викликає питання", — додав він.

За його словами, Туреччина захищала дії свого пілота, "щоб не піддати сумніву наші правила застосування сили".

"В кінцевому результаті Туреччина і Росія вирішили проблеми між собою, слава Богу. Але якщо ці повідомлення (про затримання пілотів, які збили Су-24) підтвердяться, це посприяє поліпшенню відношенню між Росією і Туреччиною і стимулює існуючі домовленості між країнами", — додав Актай.

Втім, у коментарях до новин на російських ресурсах з'явилося багато емоційних повідомлень.

Як повідомляв «Апостроф», навколо збитого російського Су-25 в Туреччині вибухнув гучний скандал. Туреччина відмовилася відшкодовувати збитки за збитий літак.