RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Вибори президента Болгарії: з'явилася жорстка реакція адептів Путіна

Прихильники політики президента РФ Володимира Путіна жорстко отреагували на звістку про те, що в Болгарії відбудеться другий тур президентських виборів.

Новину про попередні результати виборів у Болгарії активно обговорюють на російських інформаційних ресурсах.

Згідно з результатами екзит-полів, про які повідомило Reuters, ніхто з учасників президентської гонки не набрав більше 50 відсотків голосів, тому відбудеться другий тур виборів. У ньому візьме участь Цецка Цачева, представниця правоцентристської партії ГЕРБ, яка набрала 23,5-22,5 відсотка голосів за попередніми даними. Її конкурентом стане колишній глава румунських ВПС, представник Соціалістичної партії Румен Радев. Він набрав від 24,8 до 26,7 відсотка голосів за даними екзит-полів.

На сайті RT.com новина про вибори в Болгарії зібрала більше 200 коментарів, ось кілька найпопулярніших.

"Болгарія, колись країна-сiльгоспгiгант, а зараз нищеброд на задвірках нових господарів. Одних тільки консервних заводів скільки було", "Болгарія завжди була політичною повією: у кого сила, того вона і лиже. До влади прийшов Гітлер — тут же вступила з ним в коаліцію. Радянський Союз переміг — тут-таки присягнула на вірність Союзу. Радянський Союз розвалився, а Болгарія тут же втекла в Євросоюз. Скоро розвалиться Євросоюз, і болгари знову будуть лизати Росії в 2022-2023 рр.", "Вони самі нічого не вирішували у всіх випадках, хто сильніше — той приєднує до себе, самих болгар ніколи не питали", "Цей кандидат колишній військовий НАТО, так що його тримають міцно за фаберже амери. Так що по**й, кого виберуть, хоч соціаліста, хоч демократа, болгари були шістками заходу, так і залишаться", "Що б там не обіцяли, а жити будуть все рівно за вказівкою амерів", — коментують росіяни.

"Дуже сподіваюся, що новий президент не буде маріонеткою до рук англосаксів і налагодить братерські відносини з Росією!", "Народна Республіка Болгарія?", — пишуть путінці на сайті РІА Новини.

Як повідомляв "Апостроф", нинішній президент Болгарії Росен Плевнелієв різко налаштований проти Путіна.