RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Став відомий план Японії щодо діяльності на Курилах

Уряд Японії 18 березня на переговорах у Токіо представить Росії детальний план спільної господарської діяльності на південних Курилах.

Про це повідомляє газета Nikkei.

У плані містяться ініціативи з питань медицини, рибальства, екології та туризму. Зокрема, Японія пропонує надавати дистанційну медичну допомогу жителям островів. Цим будуть займатися лікарі лікарень з північного острова Хоккайдо, які зможуть через інтернет консультувати як російських медиків, так і самих пацієнтів.

Крім цього, Токіо планує організовувати морські круїзи для японських туристів на деякі острови південних Курил. Також на переговорах обговорять питання створення спільних підприємств із переробки риби і виробництва цінних молюсків під назвою морське вушко.

Нагадаємо, суперечка про приналежність південнокурильських островів є неврегульованою з часу закінчення Другої світової війни.

Як повідомляв "Апостроф", генсекретар Ради національної безпеки Японії Сетаро Яті заявив, що допускає розміщення американських військових баз на островах Південних Курил, оскільки будь-яка територія Японії підпадає під договір про гарантії безпеки з США.

За матеріалами "РИА Новости"