RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Між Україною і Великобританією розгорається скандал через слова лорда про Крим

Член Палати лордів британського парламенту від Консервативної партії Річард Белф заявив в інтерв'ю російському виданню "Известия" про те, що окупований Крим є "історичною частиною Росії" і що Москва "виконала волю кримчан шляхом повернення півострова".

У зв'язку з цим посольство України в Сполученому Королівстві Великобританії і Північній Ірландії зажадало пояснень від політика, про що йдеться на сайті посольства.

В українському диппредставництві заявили, що зв'язалися з офісом лорда Белфа, щоб отримати підтвердження або спростування сказаних слів.

"Між тим, ми хотіли б зазначити, що весь цивілізований світ, в тому числі всі провідні міжнародні організації, вже визнали факт, що Росія грубо і боягузливо анексувала Крим, в якому тепер здійснює систематичні порушення прав людини, намагаючись знищити ідентичність українців і корінного народу півострова - кримських татар", - йдеться в заяві посольства.

Дипломати також нагадали про численні заяви прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей і державного секретаря у закордонних справах і справах Співдружності Сполученого Королівства Бориса Джонсона, що "Крим - це Україна" та "Росія повинна повернути півострів", а також те, що "санкції проти Росії мають залишатися в силі".

Як повідомляв "Апостроф", у січні міністерство закордонних справ України висловило обурення словами кандидата в президенти Франції, лідера націоналістичної і проросійської партії "Національний фронт" Марін Ле Пен щодо анексії Криму Росією і законності проведення референдуму.