RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Зустріч Меркель і Трампа: експерт озвучила прогноз щодо долі антиросійських санкцій

США і Німеччина не мають наміру знімати санкції з Росії найближчим часом.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написала експерт Інституту суспільно-економічних досліджень Юлія Курнишова, коментуючи зустріч Дональда Трампа з Ангелою Меркель.

"Трамп підтвердив свою підтримку НАТО і запевнив, що не є ізоляціоністом. Його ранні висловлювання про те, що НАТО є застарілим альянсом, були остаточно дезавуйовані, і зроблено це було з символізмом – під час зустрічі з лідером країни, яка історично більш всіх інших покладалася на цей інститут. Однак, такий поворот не новий, і вже під час Мюнхенської конференції з безпеки віце-президент США Майк Пенс і міністр оборони Джеймс Меттіс зробили подібні заяви, щоб заспокоїти європейських союзників. В американської адміністрації багато нетрадиційних планів, але останнє, чого хочуть і генерали, і бізнесмени в команді Трампа — це напруги у відносинах з Європою.

Меркель привезла свій "подарунок"— німецьку політику збільшення витрат на оборону. Її рідна партія ХДС вже давно обговорювала цю необхідність. Однак, для цього Меркель повинна бути переобрана на новий термін, бо її політичні опоненти не поділяють цього погляду", - зазначила експерт.

Меркель і Трамп також підтвердили свою прихильність Мінським процесу, що означає, що обидві країни не мають наміру знімати санкції з Росії найближчим часом.

"Зараз для цього немає внутрішньополітичних умов в обох країнах. Все це було подано як точки збігу інтересів США і Німеччини. Але також явно прозвучали існуючі проблеми у взаєминах", - написала експерт.

Як повідомляв "Апостроф", за підсумками переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент США Дональд Трамп заявив про необхідність мирного врегулювання конфлікту між Росією і Україною.