RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Іноземний військовий пояснив, чому США навряд чи "здадуть" Україну

Відомий волонтер, військовий інструктор, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі розповів про те, чому США не здадуть Україну.

Про це Аріелі висловився в інтерв'ю "Апострофу".

Ізраїльський військовий інструктор зазначив, що у США зараз є кілька проблем з Росією. Зокрема, Китай і Північна Корея вимагають того, щоб у деяких питаннях США і Росія досягли взаєморозуміння. На думку Аріелі, в геополітичному контексті це для США куди важливіше України, тому що у Китаю і КНДР є ядерна зброя, до того ж Північна Корея куди більш непередбачувана, ніж Росія.

Аріелі вказує, що ще є Близький Схід і та ж Сирія. "Можна було б подумати, що Україною можуть поступитися, хоча може бути якась згода або компроміс. Але я не думаю, що на даному етапі таке буде", — вважає експерт.

Він нагадує, як американські "Томагавки" летіли на авіабазу Асада, як Ізраїль завдавав ударів по сирійській території. Аріелі вказує, що Росія при цьому жодного разу не зважилася на застосування своїх ППО по американським або ізраїльським літакам. "Тому я не думаю, що США підуть на якісь серйозні компроміси по Україні", — резюмує інструктор.

Разом з тим Аріелі зазначає, що це не означає, що Україні можна розслабитися і сподіватися на Америку.

Докладніше про те, як Україна може вирішити проблеми з Кримом і Донбасом, читайте в інтерв'ю Цві Аріелі "Апострофу".