RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ефективний тиск: у Трампа навели приклад збитків від санкцій США для великого бізнесу в РФ

США відзначають наявність конкретного впливу обмежувальних заходів стосовно Росії, зокрема, у сфері нафтовидобутку, і підкреслюють рішучість вводити новий пакет санкцій, який був затверджений влітку Конгресом.

Про це повідомив директор Офісу з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США Джон Смітт у доповіді на слуханнях в Конгресі, передає "Укрінформ".

"Важливим пріоритетом діяльності OFAC є відповідь на зусилля Росії дестабілізувати ситуацію в Україні", - сказав Смітт.

За його словами, санкції США проти РФ чинять свій вплив.

"У жовтні російська нафтова компанія "Роснефть" оголосила про припинення крупного нафтового проекту на півдні Чорноморського басейну, посилаючись на санкції, які обмежують її здатність отримувати сучасні технології видобутку і обладнання", - навів приклад директор OFAC.

Він зазначив, що "Роснефть" підпадає під дію секторальних санкцій США, які обмежують можливості для отримання фінансування, товарів, технологій і послуг для ряду проектів з видобутку нафти.

"Це створює додатковий тиск на російський уряд, щоб він переосмислив свої дії і оцінив, чи варто втручання в Україну фінансових збитків, викликаних нашими санкціями", - говорить Джон Смітт.

Він додав, що США постійно узгоджують свої дії з Євросоюзом. Смітт каже, що існує розуміння інших союзників і партнерів, які уникають мати справи з російським бізнесом, що лише підсилює вплив санкцій з боку Сполучених Штатів.

Детальніше про нову хвилю санкцій, яку готують США, читайте в матеріалі "Апостроф": "Кремлю готують подвійний удар: приватна розвідка США назвала головну загрозу".