RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Американські розвідники назвали санкції, які несподівано боляче б'ють по Путіну

Розширення Сполученими Штатами "списку Магнітського" російських чиновників може впливати на самого президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляється в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Нагадаємо, в "список Магнітського" потрапив і глава Чечні Рамзан Кадиров.

"Закон Магнітського та пов'язані з ним законопроекти не можуть безпосередньо вдарити по Кремлю або Росії. Однак Путін неодноразово зазначав, що він сприймає ці заходи на особистий рахунок. Для деспотичного лідера, який агресивно зосередив владу в своїх руках і не цурався конфліктів за кордоном, це почуття може здатися дивним. Але, як повідомляється, це питання Росія неодноразово піднімала на переговорах на високому рівні. Путін, схоже, вважає, що цей акт підриває його репутацію всередині країни та за кордоном. Тепер, коли в цей список потраплять його найближчі соратники, питання, ймовірно, буде стояти ще гостріше для російського лідера", - пишуть аналітики Stratfor.

Також звертається увага, що восени Канада представила свою власну версію "списку Магнітського", в яку потрапили 52 людини. Також аналогічний список в цьому році можуть скласти Великобританія, Франція, ЮАР і Україна.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путіну готують удари за чотирма напрямками, один з них особливо небезпечний - приватна розвідка США".