RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Американські розвідники вказали на хитрість США з атакою проти топ-олігархів РФ

Російські великі бізнесмени, які потраплять під нову хвилю санкцій США, можуть виступити проти Кремля, оскільки обмежувальні заходи будуть введені причини зовнішньої політики РФ.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Бізнесмени, які пережили путінське переслідування під час його першого десятиліття при владі, керують великими компаніями і є сильними гравцями. Кремль покладається на них для підтримки недержавного бізнесу, зміцнення фінансового сектора країни і забезпечення засобів для існування для багатьох регіонів і міст, залежних від однієї галузі. Якщо ці бізнесмени потраплять під атаку США за зовнішню політику Росії, за яку вони не відповідають, тоді вони можуть виступити проти Путіна і його адміністрації, що похитне вже й так нестабільну систему еліт", - пишуть аналітики.

Звертається увагу, що вказаний список російських олігархів не буде опублікований, щоб перешкодити їм переміщати свої кошти в цілях ухилення від санкцій. Також США передадуть цей список країнам ЄС, щоб переконати їх відмовитися про ведення бізнесу з бізнесменами, які в ньому фігурують.

Також аналітики вказують, що через занепокоєння новими санкціями США з Росії за листопад і грудень були виведені значні фінансові кошти.

Співробітники Stratfor нагадують, що 21 грудня президент РФ Володимир Путін провів зустріч з олігархами, запропонувавши їм безпечно перемістити гроші в Росію, щоб вони не потрапили під санкції.

"Центральний банк Росії та Міністерство фінансів запевнили бізнесменів у тому, що схема для переказу валютних інвестицій в Росію була введена в дію. Нібито російський уряд розмістить єврооблігації на суму 3 млрд дол., але не через звичайні системи Euroclear чи Clearstream, які повинні були би повідомити про це Міністерству фінансів США. Замість цього кошти будуть перераховані анонімним російським інвесторам безпосередньо, хоча незрозуміло, яку систему буде використовувати Москва", - відзначили аналітики.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": " Путіну готують удари за чотирма напрямками, один з них особливо небезпечний - приватна розвідка США".