RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Глава МЗС Британії закликав до повітряних ударів по військах Асада в Сирії: озвучені умови

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон закликав до нанесення обмежених повітряних ударів по урядовим військам Сирії, якщо будуть знайдені "неспростовні докази подальшого використання режимом Асада хімічної зброї або їх прихильниками" у Східній Гуті, яка знаходиться під контролем повстанців.

Про це Джонсон заявив під час виступу у Палаті громад, передає британське видання The Independent.

За його словами, багато людей вірять, що США вчинили правильно, коли нанесли удар крилатими ракетами по авіабазі сирійських урядових військ в квітні минулого року у відповідь на хімічну атаку режиму Асада.

"Я безумовно сподіваюся, що Захід не буде стояти осторонь", - сказав Джонсон.

На сайті МЗС Британії відзначається, що також Борис Джонсон запросив посла РФ для того, щоб той розповів хід виконання Кремлем резолюції 2401 Ради Безпеки ООН, яка передбачає припинення вогню в Сирії. Крім цього, британський міністр пообіцяв скликати нове засідання Радбезу ООН і обговорити на ньому невиконання Асадом зазначеної резолюції.

Як передає ТАСС посольство РФ у Великобританії кажуть, що російський посол Олександр Яковенко зустрінеться із заступником глави британського МЗС Аланом Данканом у зв'язку з ситуацією у Східній Гуті у вівторок, 27 лютого.

Як повідомляв "Апостроф", 25 лютого з'явилася інформація про застосування хімічної зброї в Східній Гуті.