RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Небезпечна ситуація: в Росії розповіли, як Путін може поставити під ризик життя всієї планети

Президент Російської Федерації Володимир Путін у разі загострення ситуації в Сирії може своїми злочинними діями поставити під ризик життя всієї планети.

Про це "Апострофу" заявив російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

"Якщо ж будуть потенційні дії Росії на театрі військових дій у Сирії, вони будуть класифікуватися як абсолютно безвідповідальні дії постійного члена Ради безпеки. Крім того, вони можуть бути злочинними. І це все буде називатися військовим злочином Путіна", - зазначив він.

За словами Рабиновича, є ризик серйозного зіткнення, оскільки Путін вже чотири роки поспіль шантажує весь світ ядерною бомбою.

"Чи буде Путін відповідати на удари США по позиціях Асада (президента Сирії Башара Асада, - ред.), якщо при цьому постраждають російські військові? Мені важко уявити, як він буде відповідати. Чи вистачить у нього нахабства на це. З іншого боку, мені здається, що американці зараз дають можливість Путіну зробити всі дії, щоб російські військові не постраждали. Вони завчасно попередили росіян, і зараз саме час евакуюватися (за останньою інформацією, 11 кораблів Військово-морського флоту Росії покинули порт в сирійському Тартусі, - ред.) ", - сказав експерт.

Разом з тим, це надзвичайно серйозна і небезпечна ситуація, яка реально нагадує, наприклад, війну в Кореї. Це та ситуація, яку не всі з покоління людей, яке сьогодні живе, бачили своїми очима, уточнив Рабинович.

Він додав, що, з його точки зору, місце Росії в Сирії мало б бути в рядах міжнародної коаліції. При цьому Росії було б неможливо відсторонитися від сирійської проблеми, тому що РФ є постійним членом Ради безпеки ООН.

"І, будучи відповідальним членом ООН, Росія була б зобов'язана діяти в рамках міжнародної коаліції з усіма політичними і військовими цілями, які затверджені і поділяються усіма членами міжнародної коаліції. І при цьому Росії ні в якому разі не можна було діяти на стороні Асада", - сказав Рабинович.

Експерт уточнив, що, крім того, не ясно, що буде з Росією, оскільки Путін одноосібно знищив усі державні інститути, гілки влади, демократичні інститути і конституційний лад.

"Він демонтував російську державу. Тому ми не тільки не знаємо, що буде в Сирії навколо протистояння Росії з рештою світу, ми не знаємо, що буде в самій Росії", - підсумував блогер.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну дали можливість піти: якою буде відповідь Росії.