RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Холодна війна стала іншою: названо нових учасників

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про початок нової холодної війни, в якій тепер бере участь не тільки США з Росією, але і ряд інших країн.

Про це він повідомив в інтерв'ю шведському телеканалу SVT.

"Холодна війна повернулася", - заявив Гутерріш, зазначивши, що в порівнянні з аналогічним періодом XX століття є істотні відмінності.

"Тоді був серйозний конфлікт між США і Радянським Союзом. Тепер Вашингтон і Москва не контролюють всіх, як це було тоді. Багато країн дуже активні в регіоні: Туреччина, Іран, Саудівська Аравія та інші, немає двох однорідних контрольованих блоків", - пояснив він .

"Під час холодної війни існують функції для діалогу, контролю і комунікації, які гарантують що, коли виникне ризик конфронтації, події не будуть виходити за рамки контролю. Тепер у них більше немає механізмів. Ось чому ситуація була настільки небезпечною, і я радий, що все заспокоїлося", - також зазначив генсек, говорячи про нещодавнє загострення конфлікту в Сирії.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш також заявив, що на даний момент ООН не може впливати на рішення міжнародних проблем, оскільки в Радбезі організації назріла серйозна структурна проблема, яка потребує реформування.