RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Відомого українця зі списку ФСБ депортували з Білорусі: опубліковано фото

Відомого українця зі списку ФСБ депортували з Білорусі: опубліковано фото

Українського бізнесмена, мотиваційного тренера Миколи Латанського депортували з Білорусі через публічної позиції проти політики Росії щодо України.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Мінськ. Білорусь. Готель "Слов'янський" (недалеко від знаменитої Мінськ-Арени). Неділя. 23 жовтня. 22: 42.Стук в двері нашого номера. Через двері чую, як хтось вимагає наказовим тоном: "Відкрийте, міліція!". Відкриваю, і з подивом виявляю на порозі двох ставних гладко виголені міліціонерів, екіпірованих кийками, пістолетами і вже включеними камерами "Дозор", які знімають те, що відбувається", - пише він.

Далі, як розповів Латанський, йому пояснили, що він є "небажаною особою" для Республіки Білорусь і повинен негайно покинути країну.

По приїзду в РУВС йому пред'явили причину затримання.

"Ініціатор затримання: Росія. Причина затримання: "Латанський Микола Віталійович належить до терористичної екстремістської збройної організації, що здійснює підривну діяльність на території Росії"", - цитує він.

За словами бізнесмена, причиною депортації стала його позиція проти політики РФ в Україні.

"По дорозі в РУВС я підозрював, що саме моя публічна позиція, спрямована проти політики Росії в Україні і може бути причиною, але я не міг собі навіть уявити, щоб звинувачення на мою адресу, було сформульовано таким чином", - написав Латанський.

Як повідомляв "Апостроф", Марія Мотузний, звинувачена в екстремізмі і образі почуттів віруючих через записи на сторінці "ВКонтакте", виїхала з Росії в Україну.