RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Росія влаштувала чергову військову провокацію проти НАТО: деталі і фото

Росія продовжує чинити провокативні дії поблизу Норвегії, де проходять військові навчання НАТО. Цього разу російські протичовнові літаки Ту-142 без попередження пролетіли на невеликій висоті над кораблем, на якому знаходилися морські піхотинці альянсу.

Про це повідомляють західні ЗМІ.

Відомо, що піхотинці знаходилися на борту Mount Whitney, флагманського корабля Шостого флоту США.

Нагадаємо, що Росія висловлювала невдоволення проведенням найбільших з часів закінчення холодної війни навчань НАТО Trident Juncture.

Представники РФ заявили, що вважають захід "антиросійською демонстрацією сили", попередивши, що вона не залишиться без відповіді. Надалі в Міноборони Росії заявили, що два російські військові літаки зробили "запланований політ", який тривав більше 12 годин.

Як повідомляв "Апостроф", війська альянсу будуть відпрацьовувати захист країни-члена НАТО від нападу умовного противника - вигаданої країни "Мурінус" (в перекладі з латині - павук).

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс проводить навчання Trident Juncture відкрито і прозоро, а також використовує Раду Росія-НАТО для того, щоб інформувати РФ про них.

Раніше повідомлялося, що російські винищувачі і кораблі намагалися влаштувати провокації на військових навчаннях Нідерландів і Великобританії за Полярним колом.