RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Путін підписав небезпечний для України паспортний закон

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, яким пропонується наділити главу держави повноваженням визначати категорії іноземних громадян, які мають право на отримання російського громадянства в спрощеному порядку.

Відповідний документ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації (РФ).

Як говориться в пояснювальній записці, нова ініціатива спрощує порядок отримання російського громадянства учасниками державної програми сприяння добровільному переселенню в РФ "співвітчизників, які проживають за кордоном, і членів їх сімей".

Крім того, президента РФ наділили правом "визначати категорії іноземців, які мають право на отримання російського громадянства в спрощеному порядку", що, в свою чергу, дозволить прийняти до громадянства в спрощеному порядку людей з "держав зі складною суспільно-політичною і економічною обстановкою, де відбуваються збройні конфлікти або зміна політичного режиму".

Зокрема, новий закон дозволяє російським "співвітчизникам" подавати заяви про громадянство не за місцем реєстрації, а за місцем перебування, що "дозволить стимулювати їх переїзд в Російську Федерацію, а також сприяти більш ефективному захисту їх прав", наголошується в документі.

Закон вступить в силу через 90 днів після офіційного опублікування.

Раніше заступник начальника міграційного главку МВС РФ Валентина Казакова заявила, що спрощення процедури отримання російського громадянства торкнеться в першу чергу жителів південного сходу України. Вона не стала уточнювати, чи зможуть жителі решти України претендувати на отримання громадянства в спрощеному порядку.

Як повідомляв "Апостроф", Москва може влаштувати провокацію з хімічною атакою на Донбасі, щоб відвести бойовиків і "зберегти обличчя" президента РФ Володимира Путіна.