RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Влада потрапить в руки хунти: з'явився сценарій розвитку кризи в Венесуелі

Політична криза в Венесуелі може привести до того, що влада в країні перейде в руки до військових і поліції.

Таку думку в колонці на "Апострофі" озвучив російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

"Звичайно, вище військове керівництво (Міністерство оборони, національна поліція) з Мадуро пов'язане і нікуди не дінеться. Але у середній командній ланці і нижче панує різний настрій, і цілком можливо, що там може сформуватися якась хунта, як це називають в Латинській Америці. Це відпрацьовані сценарії в Латинській Америці - коли військові або поліція втручаються, вони формують раду, тобто хунту і беруть на себе відповідальність за ситуацію. Такий сценарій в Венесуелі можливий. Причому хунта може сформуватися не з вищих офіцерів, а з нижчих ланок, аж до капітанів і лейтенантів. І в результаті такого сценарію відбудеться більш-менш безкровна зміна влади", - каже він.

Також експерт не виключає варіант, що зміна влади пройде з кровопролиттям.

"Якщо в Венесуелі почнеться справжнє кровопролиття, тоді зовнішнє втручання можливе, щоб це зупинити. Якщо ні - триватиме приблизно така ж ситуація, як зараз. Є варіант зміни режиму без суттєвих бойових дій - за рахунок того, що підтримка Мадуро зійде нанівець. Відповідно, почне розвалюватися сам режим і відбудеться його зміна без яскраво вираженої громадянської війни. Що стосується зовнішнього втручання, то воно може бути лише в тому разі, якщо почнуться серйозні репресії, серйозне кровопролиття", - впевнений військовий оглядач.

Детальніше про два можливі сценарії в Венесуелі, читайте в матеріалі "Апострофа": Переворот в Венесуелі: є два виходи, але Путін не допоможе.