RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​В Індонезії сталося виверження вулкана, який спав сотні років: вражаючі фото і відео

10 червня індонезійська влада попередила про можливість нових вивержень вулкану Синабунг на острові Суматра після того, як він випустив величезний стовп попелу, викликавши паніку серед жителів.

Про це повідомляє Reuters.

Гора Синабунг, в якій спостерігається сплеск активності з 2010 року, в неділю вибухнула приблизно на дев'ять хвилин, посилаючи хмари вулканічного попелу на 7 км (4,4 милі) в небо.

Хоча про жертви не повідомлялося, чиновники, які контролюють вулкан, попереджали про можливі нові виверження.

"Після виверження з півночі до 6 години ранку відбулося кілька підземних поштовхів", - сказав учений з поста обсерваторії Синабунг.

Влада залишила без змін рівень оповіщення для Sinabung, але закликала жителів використовувати маски для обличчя і триматися в приміщеннях, щоб захиститися від вулканічного попелу.

Синабунг (на індонезійському мовою - Gunung Sinabung) - плейстоценовий голоценових стратовулкан, складений андезитами і дацитами, на плато Каро, Північна Суматра, Індонезія.

Гора Синабунг, висота якої становить 2460 м (8 071 фут), є одним з найактивніших вулканів Індонезії, але не діяла протягом чотирьох століть до виверження 2010 року.

29 серпня 2010 відбулося виверження вулкана виверження після декількох днів гулу. Попіл було викинуто в атмосферу в 1,5 км і лава заповнила кратер.

19 лютого 2018 року також ще сталося виверження вулкана. Стовп попелу від виверження піднявся на висоту понад 5 тис. Метрів.

Як повідомляв "Апостроф", вченим, що спостерігає за активністю супервулкана Йеллоустоун в США, вдалося зняти на відео наслідки землетрусів в цьому районі.