RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Лівії знищили український літак з гуманітаркою: перші подробиці і кадри з місця

У Лівії, де нещодавно було знищено два українські літаки, сталася нова НП з українським літаком Іл-76ТД, який перевозив гуманітарний вантаж Червоного Хреста.

Про це повідомила директор компанії Олена Малахова, передає LIGA.net.

"В результаті атаки було знищено хвостову частину літака, легко поранено оператора екіпажу судна, а також знищено паспортні документи штурмана. Екіпаж судна в повному складі було евакуйовано в безпечне місце", - розповіла вона.

За її словами, борт виконував рейс з Анкари в Місурату з гуманітарним вантажем в рамках співпраці з Міжнародною Організацією Червоного Хреста. У компанії на перевезення вантажів є всі підтверджуючі документи.

Перший снаряд, який було випущено безпілотниками, потрапив в праве крило, після чого почалася пожежа. Частина екіпажу на той час вже залишила борт. Кілька людей в момент удару знаходилися в літаку, але встигли евакуюватися. Зараз екіпаж знаходиться в безпеці. Літак повністю знищено вогнем.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

В атаці брали участь два дрона, один з яких проводив фото- і відеофіксацію. Через 40 хвилин після інциденту, за її словами, фото і відео удару з'явилися на сайтах російських ЗМІ і блогерів.

"Мені здається, що не без того, що Москва підтримує незаконний уряд генерала Хафтара, який намагається захопити владу в Лівії", - сказала Малахова.

Зараз компанія зв'язалася з українським консульством і намагається повернути екіпаж в Україну. Мова йде про повернення вісьмох українців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США заявили про збитий безпілотник Ірану.