RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Янукович захопив землю і побудував особняк на знаменитому курорті в Росії: фото

Український експрезидент-утікач Віктор Янукович, якого рік тому було заочно засуджено до 13 років ув'язнення, в передмісті Сочі (Російська Федерація) займається будівництвом розкішного житла на віджатій за допомогою судів ділянці з озером в заповідній зоні.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Обозреватель".

Як стало відомо виданню, Віктор Янукович гектарами скуповує землю в Сочі і оформляє земельні ділянки на свою співмешканку Любов Полежай, яка в Росії повернула собі своє дівоче прізвище Садикова. Стати власником нерухомості на знаменитому курорті втікача президенту допомагають російські суди.

У адміністрації Сочі подружжя Януковичів спочатку відсудила 1 га в Хостинском районі міста, після чого узаконила ще 2,2 га землі для сільськогосподарського використання в селищі Прогрес (Великий Сочі), який розташований на гірському схилі, в межиріччі Мацеста і Агура, недалеко від берега Чорного моря. За даними ріелторів, ціна тутешніх ділянок під індивідуальну житлову забудову - 22-74 тисяч доларів США за 6-8 соток. Вартість землі, якої заволодів Янукович, можна оцінити майже в три мільйони доларів.

Місцеві жителі обурюються з приводу забудови, яку веде на ділянках Янукович. "Там рівне місце, озеро, природа і особливо цінні землі. Там вирощували чай, фундук. Тепер заповідники віддають під забудову", - поскаржився будівлі місцевий житель Ігор.

Перший особняк на захопленій земельній ділянці, який нагадує мініатюрне Межигір'я, Янукович спорудив на вулиці Єсауленко. У минулому році навколо напівзруйнованої будівлі НДІ культурології (сусідить з особняком Януковича) було споруджено паркан, і з'явилася охорона, потім пішов під знесення один з корпусів історичної будівлі. Місцеві жителі підозрюють, що на цю територію теж поклав око побіжний український президент.

Як повідомляв "Апостроф", Швейцарія ще на рік продовжила термін дії заморожування активів колишнього президента України Віктора Януковича і осіб з його оточення.