RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Австралію охопила нова хвиля пожеж: фото і відео

В Австралії на півдні від столиці Канберри знову палає пожежа, від якої раніше постраждали багато тварин.

Про це повідомляє ВВС.

Через бурхливий вогонь місцева влада оголосила надзвичайний стан, так як це велика пожежна небезпека на даній території за майже два десятиліття.

Чиновники заявили, що горить понад 18 500 гектарів. Жителів передмістя Канберри закликають "не втрачати пильності" і бути готовими до можливої евакуації.

"Територія столиці Австралії зіткнулася з найгіршою загрозою пожежі після руйнівних пожеж 2003 року", - сказав головний міністр Ендрю Барр.

Відзначають, що на невеликій території між Сіднеєм і Мельбурном проживає близько 400 000 чоловік. У 2003 році під час пожеж в передмісті Канберри Бухарі загинули чотири людини, ще 500 осіб були поранені, стихія зруйнувала і пошкодила 470 будинків.

Міністр попередив, що пожежі "можуть стати неконтрольованими", оскільки температура зросла до 40 градусів за Цельсієм, а також їх посилив сильний вітер.

За його словами, найбільше полум'я вирувало на південь від району Туггеранонг, в 20 хвилинах їзди від будівлі парламенту в Канберрі. Він додав, що надзвичайний стан дає додаткові можливості рятувальникам діяти "поки Канберра під загрозою".

Нагадаємо, що пожежі поруч з містом вирують протягом декількох тижнів. Так, 23 січня аеропорт Канберри закрили, коли вогонь підібрався близько до його периметра. Тоді загинули троє американських пожежників, їх літак зазнав аварії над зоною пожеж поблизу міста, в регіоні Снігові гори.

Як повідомляв "Апостроф", Австралію після смертельних пожеж накрили пилові бурі, а до цього тут були зафіксовані сильні дощі.