RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Венесуелі розпочалися голодні бунти і погроми після введення карантину: фото і відео

Під час карантину через пандемію коронавірусу в Венесуелі проходять масові протести, викликані браком продуктів і бензину.

Більшість країн ще чекає пік пандемії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє видання Noticias Diarias.

Після протестів в місті Упатов (штат Болівар) в четвер, 23 квітня, загинув один із учасників. На місці його загибелі з'явився напис: "Він помер від голоду".

Під час акції протесту щонайменше 2 людини отримали поранення, а ще 10 було затримано.

Протести проходили також в інших містах. Зокрема, в середу, 22 квітня, в Куманакоа, штат Сукре, люди почали грабувати магазини. Згідно з повідомленнями в соціальних мережах, деякі громадяни отримали поранення.

Брак бензину, високі ціни на продовольство і зростання курсу долара є одними з головних проблем, з якими стикаються венесуельці в розпал пандемії коронавірусу.


Протести відбуваються на тлі карантину, встановленого 16 березня режимом Ніколаса Мадуро і недавно продовженого ще на місяць.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у другій половині березня діти венесуельських чиновників влаштували вечірку на карибському острові з кокаїном і повіями, яких привезли з Мадрида і Лондона. В результаті у багатьох учасників вечірки знайшли коронавірус.