RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Вчені розкрили таємницю "космодрому інопланетян" в Перу: виявлено чітку систему, фото

Дивні лінії на пустельному плато Наска в Перу, які добре помітні з висоти пташиного польоту і тому вважаються мисливцями за НЛО слідами стародавнього космодрому інопланетян, виявилися складною системою зрошувальних каналів.

До такого висновку прийшла команда Salvar Nazca під керівництвом інженера Карлоса Ерміда, повідомляє британське видання Еxpress.

Вчені вивчали геогліфи Наска протягом восьми років, і провели за цей час безліч польових експедицій. Також проаналізували супутникові зображення цих загадкових ліній, створивши мозаїку з 3750 фотографій. Мозаїка складається з 75 рядів і 50 колонок і займає площу близько 2500 квадратних кілометрів в пустелі.

В результаті масштабної наукової роботи вдалося зібрати велику кількість переконливих доказів того, що малюнки в пустелі мали не тільки ритуальне, але і практичне значення. Це відкриття, як упевнені його автори, може стати в нагоді в сучасному світі при створенні нових систем доставки води в посушливі райони.

"Лінії на плато Наска було створено із застосуванням складної технології збору води, яка з'явилася ще до приходу інків. Йдеться про величезну систему, яка дозволяла контролювати потоки води в пустелі", - говорить Ерміда.

Результати нового дослідження буде опубліковано в лютому в доповіді "Лінії Наска як гігантська іригаційна система для збору врожаю водомістких культур" на Міжнародному конгресі культурного туризму в Кордові.

Лінії Наски заворожують археологів і мисливців за НЛО з початку 1940-х років. Ледь помітні з землі, з висоти пташиного польоту над пустелею Наска вони являють собою складні конструкції, які прорізають безплідну пустелю приблизно в 250 милях на південь від столиці Перу міста Ліми. Протягом багатьох років конспірології вважають, що ці геогліфи служили орієнтиром для інопланетних відвідувачів Землі.

Як повідомляв "Апостроф", відомий тайванський уфолог Скотт Уорінг виявив на фото поверхні Місяця рукотворна будова висотою 200 метрів. Він упевнений, що це - один з доказів існування розумного інопланетного життя.