RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Говорить не сам, його залякували": батько Протасевича висловився про "зізнання" сина

Батько затриманого в Білорусі екс-головного редактора Telegram-каналу "NEXTA" Романа Протасевича, який дав "інтерв'ю" білоруським пропагандистам, каже, що його сина залякали.

Про це Дмитро Протасевич розповів "Дощу".

За його словами, все, що говорить Роман, він говорить не сам.

"Ви подивіться на його першу реакцію на початку ролика, і навіть в процесі ролика дуже видно, що у нього йде внутрішня боротьба між тим, що він повинен сказати, і тим, що він не хоче говорити. Йому дуже важко це говорити, але я упевнений, що його змусили, впевнений, що його залякували", - сказав він.

Батько журналіста вважає, що його сина, крім тортур і психологічного насильства, можуть шантажувати загрозою життю або тим, що в сусідній камері може сидіти його дівчина Софія Сапега.

Дмитро Протасевич зазначив, що вони будуть боротися, щоб до сина допустили адвоката.

"До нього досі не пускають лікарів і ми не можемо оцінити його реальний стан. Нашому синові, ми впевнені, потрібний постійний медичний нагляд, ми не знаємо, які методи впливу на нього виявляються", - розповів Дмитро Протасевич.

Нагадаємо, Протасевича затримали після посадки в Мінську під вигаданим приводом пасажирського лайнера Ryanair, що прямував рейсом Афіни - Вільнюс. Пізніше Лукашенко заявив, що Протасевичу може загрожувати страта.

3 червня Верховна Рада засудила інцидент з літаком Ryinair.

Читайте також матеріал "Апострофа": Лукашенко стоїть на колінах, він відрізав собі шлях на Захід - російський правозахисник.