RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Археологи знайшли під автобусною зупинкою давньоримський форт: фото

На південному заході Англії в місті Ексетер (графство Девон) археологи знайшли під автобусною зупинкою руїни давньоримського форту. Вчені назвали знахідку дуже важливою і цікавою.

Про це повідомляє Daily Express.

На місці розкопок були знайдені стародавні монети, глиняний посуд, виготовлений в цьому регіоні, а також червоний саамський посуд, імпортований з Франції.

В ході розкопок першим був виявлений один давньоримський військовий рів, а потім знайшли ще два рови, що йдуть паралельно один одному, і експерти з'ясували, що вони належали новому і абсолютно невідомому римському військовому об'єкту. Вважається, що це місце було, імовірно, фортом.

"Виявлення римського форту в місті демонструє, поряд із стародавньою фортецею, лазнями, і декількома іншими великими військовими об'єктами, наскільки важливу роль грав район Ексетера в перші десятиліття римського завоювання і поневолення Британії", - сказав представник місцевої влади район Ендрю Пай.

Як повідомляв "Апостроф", в Італії в історичному центрі Верони під занедбаним кінотеатром 1930-х років давньоримський готель II століття, в якому збереглися численні архітектурні та декоративні елементи.