RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вибори в Грузії: опозиція готова боротися за міста

За підсумками місцевих виборів до міськради Тбілісі перемогла правляча партія "Грузинська мрія" з результатом в 40,3% голосів. В опозиції заявляють, що правляча партія зазнала поразки у великих містах Грузії, в тому числі і в столиці, де будуть призначені другі тури виборів мерів.

Про це повідомляє ВВС.

Боротьба за пост мера Тбілісі, де проживає близько третини населення країни, вважається ключовою на місцевих виборах Грузії. Для перемоги в першому ж турі кандидатам в мери потрібно було набрати понад 50% голосів.

На пост мера Тбілісі претендувало шістнадцять кандидатів, в тому числі і нинішній мер, в минулому відомий футболіст Каха Каладзе.

Каладзе, за попередніми даними, набрав трохи менше 45%. Його конкурентом у другому турі стане голова Єдиного національного руху Ніка Мелія, за якого проголосували 34%.

Другі тури очікуються на виборах і в інших чотирьох самоврядних містах - Руставі, Кутаїсі, Поті і Батумі. У двох з них опозиційні кандидати випереджають кандидатів від правлячої партії.

На пропорційні вибори в тбіліське Сакребуло правляча партія отримала трохи більше 40%, Єдиний національний рух - близько 28%.

Раніше ми публікували результати екзитполів за підсумками місцевих виборів в Грузії.