RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Кошмар робопокаліпсісу: в США створили дрон з незвичайними властивостями

Інженери Каліфорнійського технологічного інституту створили двоногого робота LEO, який може легко перемикатися між ходьбою і польотом.

Про це розповідає Gizmodo.

Інженери не просто поставили пару роботизованих ніг на повітряний дрон - вони спроектували робота з урахуванням ходьби і польоту і розробили спеціалізоване програмне забезпечення для інтеграції його різних компонентів.

LEO - це свого роду перевірка концепції, що дозволяє побачити, чи може двоногий літаючий робот виконувати завдання, які важкі або неможливі для наземних роботів або повітряних дронів. В майбутньому на повноцінну версію можна буде покласти складні і небезпечні роботи, такі як огляд і ремонт пошкодженої інфраструктури, установка нового устаткування в важкодоступних місцях або надання допомоги при стихійних лихах і промислових аваріях.

Подібний робот зможе навіть транспортувати крихке обладнання на поверхню небесного тіла, такого як Марс або супутник Сатурна Титан. Також він може бути використаний в обороні або на війні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше китайський лідер з виробництва робототехніки UBTECH Robotics представив свою нову розробку - унікального гуманоїдного робота Walker X. За заявою виробника, робот має низку "революційних" характеристик.