RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

У Британії аукціон збожеволів: "садові скульптури" виявилися давньоєгипетськими реліквіями, фото

На аукціон в Британії виставили кілька старих різьблених кам'яних статуй, які використовувалися в якості садових скульптур. Пізніше виявилося, що це - стародавні єгипетські реліквії, вік яких налічує тисячі років, їх продали за 265 510 доларів США.

Про це розповідає CNN.

Раніше артефакти стояли в саду одного з будинків в Садбері, графство Саффолк, на сході Англії. Сім'я вирішила продати статуї, які купила недорого 15 років тому на іншому аукціоні, в зв'язку з переїздом. Фігури вважалися копіями давньоєгипетських реліквій XVIII століття.

"Ми дійсно не розпитували їх і виставили їх за ціною від 300 до 500 фунтів стерлінгів (від 410 до 680 доларів США), а потім аукціон просто збожеволів", - розповіла жінка, яка займалася продажем.

Торги почалися з 200 фунтів стерлінгів, але протягом 15 хвилин чотири учасники торгів по телефону і численні інтернет-покупці підвищили остаточну ціну до 195 тисяч фунтів стерлінгів.

"Як виявилося, їм тисячі років, і вони справжні. Так що це дійсно дивно ... Цікаво, де вони були останні 5000 років. Це дійсно неймовірно", - розповіла співробітниця аукціонного дому, додавши, що господарі статуй були шоковані їх остаточної ціною.

Зараз фахівці намагаються відстежити походження статуй і то, де вони перебували до того, як потрапили в сад останніх власників.

Як повідомляв "Апостроф", археологи Франції вперше продемонстрували рідкісну статуетку, якій близько 6 тисяч років. Її виявили під час розкопок на лівому березі річки Сомма ще в 2010 році.