RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

КНДР запустила з підводного човна нову ракету: Радбез ООН готує екстрене засідання

У вівторок, 19 жовтня, Північна Корея провела з підводного човна пуск балістичної ракети нового типу, а 28 вересня, КНДР здійснила випробувальний запуск нової гіперзвукової ракети Hwasong-8.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

"Нова призначена для підводних човнів балістична ракета дозволить нам просунутися далі в сфері оборонних технологій. Наш флот отримає додаткові можливості для дій під водою", - йдеться в повідомленні північнокорейського агентства ЦТАК.

Даний пуск став восьмим великим випробуванням ракет, проведеним Пхеньяном за поточний рік. Для обговорення останнього запуску ракети КНДР Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) прийняла рішення провести екстрене засідання 20 жовтня. Зустріч відбудеться з ініціативи Сполучених Штатів, Великої Британії та Франції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше американські ЗМІ оприлюднили список "гарячих точок", з яких може початися третя світова війна. Хоча найбільше побоювань викликають відносини між Китаєм і Тайванем, КНДР також входить в список потенційно небезпечних регіонів.