RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Польща послаблює карантин та вводить безкоштовні COVID-тести

Польський уряд прийняв рішення вжити ряд заходів у підході до боротьби з коронавірусом, серед яких скорочення тривалості карантину, виконання ковід-тестів та збільшення лікарняних ліжок.

Про це повідомляється на сайті польського уряду.

Відзначається, що людина, яка перетинає кордон Польщі та не має ознак коронавірусу, буде зобов’язана перебувати на самоізоляції до 7 днів. Крім цього, необхідно буде зробити тест, який підтвердить відсутність хвороби.

При цьому не уточнюється, на кого саме розповсюджуватиметься нововведення: приїжджих з країн ЄС та Шенгену; тих, хто проживають разом з хворим на COVID-19; осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19; чи навіть на тих, у кого діагностували це захворювання, але воно протікає без ускладнень.

Деталі щодо цього нововведення обіцяють роз'яснити окремим розпорядженням міністра здоров'я. Також там буде чітко зазначено, з якої дати буде запроваджено 7-денний карантин.

Другою важливою зміною є запровадження безкоштовних антигенних ковід-тестів, які можна буде зробити в аптеках, починаючи з 27 січня. Відзначається, що такі тести зможе зробити кожен охочий у спеціально обладнаних для цього аптеках, при цьому направлення від лікаря не потрібно. Результати зроблених там тестів так само вноситимуться в базу і будуть доступними в онлайн-акаунті пацієнта (Internetowe Konto Pacjenta).

Третє нововведення - це суттєве збільшення в лікарнях ліжок, призначених для ковід-хворих пацієнтів. Ці зміни відбуватимуться в три етапи. На першому - кількість ліжок мають довести до 40 тисяч, на другому - до 60 тисяч. Третій же етап передбачає, що в разі необхідності всі лікарні країни зможуть приймати пацієнтів з коронавірусом, а не тільки окремі, як є зараз.

Раніше ми писали, що українців налякали прогнозом нової хвилі COVID-19.