RU  UA

Ще вчора - брухт, а сьогодні - мистецтво: алжирський митець створює незвичайні інсталяції

Алжирський митець Валід Трібече працював ковалем 20 років, а потім вирішив - створюватиме вироби із викинутих деталей. Чоловік розповідає, спочатку покупців не було зовсім, а тепер його чекають на міжнародній виставці.

Подробиці у сюжеті Олени Кроліцької у випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Золотий і чорний коні могли б прикрасити хол у музеї, проте вони поки стоять на вході у гараж Валіда.

“Я починав зі звичайного ковальства. Але згодом мені цього стало замало. Я побачив, що багато майстрів викидають у смітник все, що залишилось після роботи”, – розповідає алжирський художник.

Саме з тим, що залишилось і працює Валід. Він перетворює залізні відходи на справжні витвори мистецтва. Поза увагою не залишає жодної гайки. Купа брухту у руках митця всього за кілька днів перетворюється на шедевр.

“Я вважаю, що те, що я роблю, допомагає зберегти наше довкілля. І не тільки його. Це впливає на національну економіку. Ці твори можна експортувати”, – розповідає митець.

До свого покликання Валід йшов 20 років. І нарешті тепер своїм заняттям більш ніж задоволений.

“Я живу цією роботою. Хоч спочатку у мене не було клієнтів, бо люди завжди бояться нового. Але зараз все змінилось. Тепер у мене замовляють і прикраси для будинків, і для магазинів. Тепер ці твори викликають захоплення”, – розповідає Валід Трібече.

Поки роботи 39-річного художника бачили лише місцеві жителі. Утім митець ретельно готується до початку нового етапу життя - проведення міжнародної виставки. Валід сподівається, що тепер клієнтів вистачатиме навіть з-за кордону.

Нагадаємо, чоловік зайшов на барахолку за подарунком та випадково став власникоммалюнка за 50 млн доларів.