RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Росія по-звірячому бомбардує Київ і Харків, сили ЗСУ завдають удари у відповідь: всі подробиці війни в Україні

На п'ятий день війни фашистська Росія запросила переговори з Україною, які відбулись на українсько-білоруському кордоні. Бліц-криг окупантів провалився, і вони намагаються затягнути час, щоб перегрупуватися.

Водночас, ворожі колони продовжують атакувати Київ, Харків на півночі, а також Маріуполь на півдні України. Але підрозділи ЗСУ знищують ці ворожі групи одну за одною. Проте ситуація залишається важкою, оскільки окупанти завдають ракетних ударів, а також обстрілюють міста з артилерії. Більше того, у п'ятий день війни окупанти зовсім озвіріли та почали цілеспрямовано обстрілювати житлові будинки у багатьох містах України. У боях ворог зазнає величезних втрат як у техніці, так і в живій силі.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями, що відбуваються в онлайн-режимі.

Перша частина

Друга частина

Третя частина

Четверта частина

П'ята частина

___________________________________________________________

17:44. 17:44. під Києвом дід на молоковозі зупинив колону фашистських танків

17:33. "Ці нелюді вбивають жертв Холокосту вдруге", — так обстріл телевишки прокоментував керівник Офісу президента Андрій Єрмак, додавши, Росія здійснила ракетну атаку на територію, на якій знаходиться меморіальний комплекс Бабин Яр.

17:31. УВАГА! Через обстріл телевежі якийсь час канали не будуть працювати. Найближчим часом буде включено резервне мовлення частини каналів. І служби працюють над відновленням усіх телеканалів.

17:27. російські війська відійшли від Миколаєва. Про це повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім:

"Наразі вони поїхали у бік Снігерівки. Можуть піти на Южноукраїнськ, Вознесенськ теоретично. Або на Кіровоград, Кривий ріг. Щоб замкнути кільце ближче до Дніпра. Ближче до стратегічних підприємств", - каже Віталій Кім.

17:22. фашисти зрозуміли, що програють і на інформаційному фронті, тож намагаються позбавити нас інформації. Вони думають, що підірвавши вежі, атакувавши центри ІПСО, зможуть придушити народний спротив. Але помиляються. Український народ перемогти неможливо. Ми єдині як ніколи.

17:12. у Києві фашистські мразі завдали удару по телевежі

17:09. у Харкові обстріл в районі Одеської і Зернової

17:05. у Києві чутно вибухи в районі Борщагівки

17:02. оперативна інформація станом на 17:00 від радника ОП Олексія Арестовича

- найбільш гаряча точка, це Херсон. Там ідуть вуличні бої підрозділів Збройних сил і територіальної оборони проти російських окупантів

- друга точка - північно-західний напрямок від Києва, де ворог намагається згрупуватися і перегрупуватися, а ми наносимо потужні артилерійські удари по ньому

- третя точка - Харків. Ворог не може зайди і від люті бомбить першу столицю України.

16:48. а це розбомблена лікарня у Харкові – ми їм цього ніколи не вибачимо

16:44. МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна виступає за проведення переговорів з РФ, але лише на рівних умовах і без ультиматумів

16:38. у Харкові комендантська година тепер з 16:00 до 6:00. За цей час заборонено перебувати на вулиці або користуватися автомобілем. Жителів міста просять бути обачними, за сигналом тривоги бігти до укриття.

16:23. у Києві знову повітряна тривога

16:21. перший обмін полоненими відбувся на Сумщині! Ми обміняли наших п’ятьох людей з тероборони на одного російського офіцера військової поліції.

16:13. а це Одеса - місцеві жителі укріплюють набережну

16:03. у Харкові збили ворожий літак, який бомбардував місто. Бомбардувальник впав у районі ринку Лоск. Це той літак, з якого прилетіла бомба на житловий будинок на проспекті Новобаварському, де продовжують розгрібати завали. Попередньо: у будинку загинули 8 людей, 8 травмовані.

15:47. як надавати першу допомогу при кровотечі - поради лікаря

15:42. повітряна тривога у Києві

15:40. звірству російських фашистів немає меж - у Харкові ворог обстріляв міську лікарню. Кількість жертв встановлюють

15:36. повне відео звернення Зеленського до депутатів Європарламенту

15:33. окупанти намагаються грабувати магазини - їсти то їм нічого

15:19. ворог обстрілює Херсон. Зайти в місто не можуть, оскільки одразу отримують удари від наших сил

15:17. повітряна тривога в Одесі та Кривому Розі

15:15. повітряна тривога у Дніпрі та Вінниці

15:14. фашисти озвіріли й біля Чернігова, обстрілявши з "градів" житлові райони

15:12. Європейський банк реконструкції та розвитку безстроково зупинив доступ Росії та Білорусі до своїх фінансів

15:04. YouTube та TikTok заблокували на території Європи доступ до пропагандистських каналів RT та Sputnik. У відповідь на це Роскомнагляд вимагає від них негайно розблокувати мовлення цих машин зла. Немає сумніву, що відеосервіси запропонують Роскомнагляду піти у тому ж напрямку, що й російському військовому кораблю.

15:01. На екстреному засіданні Ради ООН з прав людини десятки дипломатів покинули залу перед виступом міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Таким чином вони висловили знак протесту проти російської війни в Україні.

14:58. Китай готовий докладати зусилля задля припинення війни дипломатичним шляхом. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

14:44. у Мелітополі місцеві жителі перегородили дорогу техніці окупантів та кричали "Окупанти та фашисти, йдіть на хуй, тут вам не Росія"

14:40. СБУ оприлюднила відео, на якому окупанти, що потрапили в полон, закликають російські війська зупинитися і піти з України

14:32. у Європарламенті, де розглядається заявка на вступ України, також внесено проект резолюції, яка класифікує Росію як "державу-вигнанця" через вторгнення в Україну.

14:23. у Мелітополі тисячі українців вийшли на вулицю та виступили проти російської окупації. Люди вийшли на головну площу та під дощем співали гімн України. Пізніше приїхали орки, стріляли у повітря, намагаючись розігнати мітинг. Намагалися проїхати на z-мобілях, але протестувальники лягали під автомобілі та не давали цього зробити.

14:17. Єврорада накладе найсерйозніші санкції на Росію, обмеживши використання резервів Центробанку РФ, кошти олігархів, Володимира Путіна, Сергія Лаврова. Про це заявив президент Євроради Шарль Мішель.

14:14. внаслідок обстрілу площі Свободи у Харкові загинуло 7 осіб та постраждало 24 особи, з них 11 осіб госпіталізовано (1 дитина). Про це йдеться у зведенні ДСНС.

Крім того, близько 13:20 внаслідок авіаудару по проспекту Новобаварський, 5 частково зруйновано п’ятиповерховий житловий будинок з послідуючим горінням. Кількість жертв та постраждалих уточнюється. Від ДСНС залучено 8 одиниць техніки.

14:09. Європарламент розпочав спеціальну процедуру вступу України до Євросоюзу

14:06. в Харькове истребитель сбросил бомбу на завод подъемно-транспортного оборудования. Есть жертвы

14:00. "Останні дні я не знаю, як всіх вітати. Я не можу казати добрий ранок. Щоденно цей день точно недобрий, а вечір останній. Я говорю зараз про громадян, які захищають свободу ціною свого життя. Я радію настрою, який я тут почув. Я радий, що ми об'єднали всіх вас, але якою ціною. Це трагедія, ця ціна. Дуже висока, тисячі загиблих людей. Папірці в житті моєї країни закінчились. Ми відаємо сьогодні за цінності наших найкращих людей, найміцніших, надзвичайних. Ми часто любимо говорити, що ми всіх переможемо. І я радий, що ви це бачите. Є такий вираз: "український вибір Європи" — це те, що ми вибрали. Тепер має бути вибір Європою вже України. Я можу спілкуватися із вами недовго. Цей ранок був трагічним. Дві крилаті ракети по Харкову. Там завжди було багато росіян. Там багато вузів. Молодь, яскрава, розумна, яка збиралася на найбільшій площі в державі, в Європи - це площа Свободи. Дві ракети у площу Свободи. Десятки жертв - ось така ціна свободи. Ми боремося за свою землю і свободу. Ніхто в нашу свободу не зайде. Кожна площа буде площею свободи. Ніхто не зламає нас. У нас є бажання, щоб наші діти жили. Мені здається, що це чесно. Вчора 16 дітей загинуло. І знову Путін скаже, що це якась операція. Де працюють наші діти, в яких танках вони їздять?! Шановні, у нас дуже мотивований народ, ми боремося за наші права, свободу, за життя, а зараз за виживання. Ми боремося за те, щоб бути рівноправними членами Європи. Із нами ЄС буде міцнішим, без вас Україна буде самотня. Ми довели свою силу. Доведіть, що ви разом із нами, доведіть, що ви європейці, тоді життя переможе смерть, а світло темряву. Слава Україні", - сказав Зеленський на засіданні ЄП.

13:57. президент Зеленський включився в засідання Європарламенту та виступає онлайн

13:55. мешканці Бородянки на заході Київщини звертаються за допомогою. Люди без їжі, світла та води

13:50. у Київській області помітили "Бук" у Іванкові. Також у селі Обуховичі помічено колону бензовозів, яка з боку Полісся їде на Іванків.

13:40. минулої ночі сили ППО Києва збили 5 літаків фашистів

13:34. заявку на членство України в ЄС за прискореною процедурою прийнято, зареєстровано, вона перебуває на розгляді.

13:31. актуальні дані щодо втрат окупантів станом на 12:00.

літаків – 29 од.
гелікоптерів – 29 од.,
танків ‒ 198 од.,
ББМ ‒ 846 од.,
арт. систем – 77,
засобів ППО – 7 од.,
РСЗВ – 24 од.,
БПЛА – 3 од.,
АТТ – 305 од.,
цистерн з ПММ – 60;
кораблів, катерів – 2.

13:24. оператор Північного потоку-2 компанія Nord Stream 2 AG розглядає можливість банкрутства через санкції.

13:14. Оперативна інформація станом на 12.00

Триває шоста доба російського воєнного вторгнення проти України. Російський окупант знизив темпи наступу, але все ще продовжує спроби на окремих напрямках в наступальній операції проти України.

- колони броньованої техніки російських агресорів уповільнили темпи наступу та мають проблеми з забезпеченням на території України. Війська противника позбавлені системного підвозу палива та боєприпасів;

- не досягнувши успіху в захопленні обласних центрів Харкова та Чернігова, окупанти здійснили обстріли ракетами житлових кварталів зазначених міст;

- російські окупанти продовжують утримувати в оточенні українські міста Суми, Лебедин та Охтирка, противник здійснює перегрупування з метою продовження наступу у напрямку Києва. Однак ворог втратив наступальні можливості атакувати столицю України;

- на Донеччині ворожі війська силами 1, 2 армійських корпусів та підрозділів 8 армії за артилерійської підтримки ЗС РФ зосередили зусилля на захопленні українського міста Маріуполь - успіху не мають. Мету виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей не досягнули;

- на Таврійському напрямку ворог наявними силами вийшов на рубіж в районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Нова Каховка. Після перегрупування продовжує наступ у напрямку Миколаєва;

- трапляються випадки грабежів та мародерства з боку окупантів у районах населених пунктів Буча, Гостомель, Новий Басанів.

- незважаючи на те, що Російська Федерація є державою-учасницею Женевських конвенцій про захист жертв війни, її збройні сили та підтримувані нею терористичні угруповання продовжують систематично та зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права в Україні.

13:05. Київський міський центр крові приймає донорів щоденно із 8:00 до 16:00. Час прийому скоротили, зважаючи на питання безпеки донорів.

13:01. йде бій неподалік Макарова, там кадировців накрили наші "Гради". Кажуть, у лісах тепер лежать шматки смаженого кадировського м'яса.

12:52. нардеп Дмитро Разумков повідомив, що 5 хвилин тому Збройні Сили України нанесли удар Точкою-У по летовищу Бердянська, де загарбники зосередили велику кількість військ. А вночі пара українських асів на Су-25 нанесли удар по колоні окупанта біля села Перемога, що йшла захоплювати Бровари.

12:46. на час війни Зеленський призначить головою Київської міської військової адміністрації генерала Миколу Жернова. А Віталій Кличко продовжує виконувати свої обов'язки

12:38. у Києві повітряна тривога

12:35. Херсонська міська рада попереджує, що місто в жодному разі не проводить евакуацію - це підступні плани ворога, який хоче взяти в полон людей, щоби робити живий щит

12:33. на околиці Харкова захопили у полон близько 15 російських солдатів. А може краще не мучити фашистів, а як казав колишній прем'єр ... в лоб

12:28. "Це терор, а Росія - міжнародний терорист", - так Володимир Зеленський відреагував на влучення ракети фашистів у центр Харкова.

12:20. у Черкасах, Уманському районі, Вінниці і Конотопі повітряна тривога! Всі в укриття!

12:15. у Херсоні окупанти завдали артудару по водоканалу. Це вони так "не бомбять" об'єкти цивільної інфраструктури, про що півгодини тому заявив міністр зла ворожої армії Шойгу

12:10. а це Купянськ, мер якого вирішив здатися фашистам, за що вже відповідає перед законом. Люди без зброї зупинили ворога. Україну не здолати

12:03. а по всій фашистській Росії кілометрові черги до банкоматів. Москалюги, це лише початок. У вас нічого не буде. НІ-ЧО-ГО

12:01. "Будь проклятий, русский мир!": це реакція харків'ян на удар фашистів по площі Свободи.

11:47. Білорусь вступила у війну!!! На Чернігівщину зайшли білоруські війська. Інформацію підтвердив речник регіонального управління сил тероборони "Північ" Віталій Кирилов. Це може означати лише одне - ворог видихається і білоруси будуть використовуватися як "свіже м'ясо" проти доблесних захисників України.

11:37. жителів Чернігова просять не виїжджати з міста, оскільки на всіх виїздах підготовані сюрпризи для ворога, який намагається зайти у місто. Про це повідомив голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус.

"Шановні друзі. Чернігів готовий до оборони. Не наражайте себе і своїм близьким на небезпеку. Залишайтеся вдома або в об'єктах укриття", - повідомив Чаус.

11:33. у селі Александровка Бобровицького району на Чернігівщині 60 танків розбирають завали дерев після заправки

11:31. невелику колону ворожих танків помічено у Бузовій на Київщині

11:26. на Сумщині окупанти покидали техніку та втекли. Не хочуть воювати та брати участь у військових злочинах путінського режиму

11:24. внаслідок вибуху на головній площі Харкова, за попередніми даними, поранено 5 людей. Про це повідомила головна лікарка лікарні невідкладної допомоги Олена Ковальова.

"Сьогодні до нас доставили 5 поранених, усі дорослі. Це цивільні особи, які проїжджали повз будівлі облдержадміністрації, коли в неї влучила ракета. У них мінно-вибухові травми — поранення кінцівок, тулубу, грудей і живота. Усі вони зараз перебувають в операційних. Їм обробляють рани, роблять операції. Стан важкий, ми боремося за їхні життя", - повідомила Олена Ковальова.

Даних про вік і стать людей у лікарки не має. За словами Ковальової, від початку війни до закладу привезли понад 200 поранених, більш ніж 30 з них — військові, решта — цивільні. У лікарні померли серед цивільного населення двоє або троє, військовий — один.

11:20. Увага!!! попередження від голови Сумської ОДА Дмитра Живицького. У селі Низи Сумського району ворожа техніка їздить з білими прапорами та розстрілює мирних людей! Будьте удома, подалі від вікон! Не виходьте на вулицю!

11:12. мер Києва Віталій Кличко звернувся до киянів, заявивши, що столиця робить все для забезпечення військових та цивільних. Також кожен може долучитися та допомагати нашим доблесним захисникам

11:08. а мер Чернігова вирішив заохотити наших доблесних воїнів грошовими винагородами за підбиту техніку ворога та за ліквідацію фашистів

БТР – 150 тис грн.
БМП – 200 тис грн.
Танк – 250 тис грн.
Полонений / убитий - $300 за голову.

11:06. під Києвом наші збили два вертольоти ворога. Емоції українців важко передати словами

11:01. президент Зеленський виступить на позачерговій сесії Європарламенту щодо України, яка відбудеться найближчим часом. Про це заявив голова Європарламенту

10:58. мер Харкова Ігор Терехов заявив, що незважаючи на ці звірячі бомбардування російських фашистів, Харків вистоить і переможе

10:56. мер Херсону Ігор Колихаєв заявив, що місто залишається під контролем України. Ворожа армія ще стоїть за містом, але сили ЗСУ вже на шляху до її знищення

10:50. площа Свободи у Харкові після вибуху авіабомби. Так, дуже боляче, але нас це не зломить

10:37. у Чернігівській області місцеві мешканці зупинили колону танків і почали співати гімн України

06:34 За добу, 28 лютого, збройні сили збили під час нальотів на Україну 5 російських винищувачів. Крім того, ЗСУ підбили ворожий гелікоптер.

02:42. все буде Україна!

02:39. мер Херсона Ігор Колихаєв про ситуацію у місті

02:31. повітряна тривога у Києві

02:29. ворог почав атаку на Херсон. Ворожі підрозділи намагаються йти в наступ до Миколаївського шосе та кільця біля холодокомбінату.

02:26. Фото, яке має побачити весь світ. Це укриття у спеціалізованому будинку дитини у Кропивницькому. Там усі діти сироти. Багато хворих. Просять допомоги у їжі, ліках, одязі, іграшках! Також дітям потрібні теплі матраци, ковдри, підгузки. Хто в місті чи поруч - не пройдіть повз.

02:22. протягом доби, 28 лютого, Повітряні сили знищили більше 10 одиниць техніки окупанта. Про це доповів речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

- збито 5 винищувачів, за попередніми даними це Су-30 та Су-35;

- поблизу Києва ЗРК Бук М-1 збив крилату ракету та вертоліт ворога;

- штурмовики Су-25 завдали кількох ракетно-бомбових ударів по колонах бронетехніки та живій силі противника на Київщині та Житомирщині;

- Су-24м нанесли 4 нищівні бомбові удари по танкових колонах, колонах механізованої техніки, автоколонах із ПММ на Чернігівщині та поблизу Бердянська;

- вчергове відзначаємо ювелірну роботу екіпажів Байрактар ТБ2. Цього разу – 3 цілі ворога – танк і два зенітних ракетних комплекси "Бук"!

02:19. повітряна тривога у Білій Церкві

02:12. і ще одна позитивна новина. Єврокомісія та об'єднання європейських електромереж розпочинають процес екстреного приєднання України до єдиної енергомережі ЄС та очікують, що цей процес займе кілька тижнів.

02:03. увесь спортивний світ починає розривати будь-які відносини з Росією. Заява хокейної ліги НХЛ: "Ми оголошуємо про негайне припинення всіх ділових відносин з Росією. Ми також стурбовані благополуччям гравців із Росії, які грають у НХЛ від імені своїх клубів НХЛ, а не від імені Росії. Ми розуміємо, що вони та їхні сім'ї у надзвичайно складному становищі".

01:59. що стосується ситуації у Києві, то колони російської техніки продовжують хаотичний рух у передмістях столиці.

"Шановні Кияни! Сили оборони продовжують виконувати покладені на них завдання по обороні Києва. Наші підрозділи цілодобово завдають непоправних втрат ворогу. Багато російської техніки покинуто. Ще більше спалено за допомогою NLAW, FGM-148 Javelin, а з повітря – Bayraktar. Ворогу від наших засобів ураження не сховатись ні в день, ні вночі", - наголосив командувач Сухопутних військ ЗС України - командувач оборони Києва генерал-полковник Олександр Сирський.

01:56. у Бородянці, за 50 км на захід від Києва, пройшов жорсткий бій. Російська армія намагалася прорватися у бік Києва, але потрапила під сильний вогонь ЗСУ. Місто усіяне трупами окупантів. Під час бою багато будинків зазнали руйнувань.

01:53. мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що через обстріл окупантів багато людей опинилися під завалами. Комунальні та рятівні команди займаються порятунком людей, наданням допомоги та переміщенням їх у безпечне місце.

01:47. воїни іноземного легіону вже в Україні. Один із бійців ламаною українською записав звернення, повідомивши, що він уже в Маріуполі та їх майже тисяча. Інші групи на підході. Слава Україні!

01:42. "Окупанти здавайтеся і житимете з чистою совістю": ЗСУ закликають російських солдатів зберегти собі життя

01:23. Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 00:00 1 березня щодо російського вторгнення:

- противник втрачає наступальний потенціал, та він продовжує наносити вогневе ураження по військових та цивільних обєктах і продовжує вести розвідку літаками КПС ЗС РФ, зокрема і з використанням повітряного простору Республіки Беларусь;

- противник не полишає прагнень шодо досягнення своєї мети, однак власний наступальний потеціал майже вичерпано. Тому ворог планує долучити найбільш підготовлені військові частини Республіки Білорусь, що завершують зосередження уздовж українського кордону;

- ситуація навколо Києва залишається напруженою. На Поліссі противник продовжує спроби відновити наступ в напрямку столиці;

- російські окупаційні війська застосовують тактику знищення інфрастуктури та нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права;

- в акваторії Чорного моря, в зв’язку з несприятливими погодними умовами, проведення морської десантної операції у найближчу добу є малоймовірним. Більша частина корабельного угруповання Чорноморського флоту перебуває у пунктах базування.

- на всіх напрямках підрозділи ЗС України за підтримки артилерії та БПЛА “Bayraktar ТВ2” утримують визначені рубежі. Противник не досяг успіху на жодному з напрямків.

01:21. у Херсоні над аеропортом працює ППО

01:04. британські ЗМІ пишуть, що рішення щодо вступу України до Євросоюзу буде ухвалено вже у вівторок, 1 березня

00:48. у Гаазі розпочинають розслідування проти посадовців Російської Федерації, які скоїли злочин проти людства, вторгнувшись в Україну.

"Є достатні аргументи вважати, що в Україні було скоєно як військові злочини, так і злочини проти людства", – сказав прокурор Гаазького Міжнародного Кримінального суду.

00:44. "Рятуватимемо і відправлятимемо в Бурятію, пасти оленів": наші воїни затримали двох строковиків РФ з Бурятії

00:36. повітряна тривога у Херсоні

00:12. у протистоянні комплексу "Панцирь" проти BayraktarTB2 перший поки не зміг вступити в бій через український чорнозем


00:08. відео обстрілу житлового масиву у Харкові "градами"

00:03. важлива заява від Держспецзв'язку. Через те, що окупанти телефонами в Україні користуватися не можуть, вони починають відбирати телефони в українців. Закликаємо українців, у яких ворог відібрав телефон, негайно повідомляти оператору мобільного зв'язку

23:53. окремо згадаємо про переговори. Ось що сказав президент: "Поки що у нас немає такого результату, який ми б хотіли отримати. Коли делегація повернеться, визначатимемося, як переходити до другого етапу". Також Зеленський заявив про неможливість подальшого проведення переговорів, коли в Україну летять ракети.

23:50. вечірній брифінг президента.

23:37. фашисти хочуть нашкодити у Харкові дуже сильно. Ігор Терехов заявив, що війська РФ почали бити по підстанціях

23:35. а це розбита техніка ворога у Харкові під час денних боїв

23:25. сирени у Харкові, Житомирі та Івано-Франківську

23:22. іноземний легіон - вже скоро в Україні. Володимир Зеленський підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян іноземних держав, які бажають вступити до Інтернаціонального легіону оборони України

23:18. повітряна тривога у Чернігові

23:15. Генштаб повідомляє, що окремі підрозділи зі складу найбільш боєздатних з’єднань Збройних Сил Білорусі розпочали переміщення до Державного кордону України на Волинському напрямку. Крім того, територія Білорусі продовжує використовуватись для здійснення бойових вильотів армійської, оперативно-тактичної та спеціальної авіації ЗС РФ для виконання завдань на території нашої країни.

23:10. сирени у Києві

23:08. у Харкові знову чути вибухи

22:51. Канада поставить Україні протитанкову зброю, а також відмовиться від імпорту російської нафти – про це заявив прем'єр Трюдо

22:42. десь у полях Чернігівщини селяни сперли БТР ворога

22:32. супутниковий зв'язок Starlink Ілона Маска вже в Україні. Про це повідомив міністр цифровізації Михайло Федоров

22:25. хвилинка добра. Під час ракетного удару по Києву діти у бомбосховищі співають "Як тебе не любити, Києве мій"

22:21. у Генштабі повідомили, що від початку відкритого вторгнення Росія випустила 113 оперативно-тактичних ракет наземного і морського базування типу "Іскандер" і "Калібр" по мирним містам і селам України.

"Цей кривавий злочин путінського режиму є кричущим порушення норм Міжнародного гуманітарного права і вимагає розслідування Гаазького трибуналу", - йдеться у заяві Генштабу.

22:17. для посилення боротьби із фашистами Україна отримає 70 літаків для ЗСУ. Їх нам передадуть:

Болгарія (МіГ-29) - 16 шт
Болгарія (Су-25) - 14 шт
Польща (МіГ-29) - 28 шт
Словаччина (МіГ-29) - 12 шт

22:10. біля Лебедина на Сумщині "Байрактари" знищили ворожу колону. Як підсумок - мінус 96 танків, 20 градів та 8 бензовозів фашистів.

22:03. легенда російського року Борис Гребенщиков заявив, що дії Путіна - це божевілля

21:52. іще допомога. Нідерланди направляють до України протиповітряні комплекси Stinger та протитанкові Panzerfausts

21:50. чудові новини з Польщі. Українські пілоти відправились у сусідню країну за винищувачами МіГ-29.

21:47. тепер замість знаків із позначенням населених пунктів на дорогах України з'являються такі знаки

21:42. з'явилося відео, як із території України до Білорусі їде велика колона з пораненими російськими солдатами

21:40. Норвегія надішле Україні 2 тисячі протитанкових гранатометів M72 для захисту від російської агресії

21:36. президенти восьми країн-членів ЄС — Болгарії, Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Словаччини, Словенії та Чехії — оприлюднили спільну заяву, в якій закликали ЄС негайно розпочати перемовини про вступ України в ЄС та надати їй статус країни-кандидата на вступ

21:29. у Маріуполі, Дніпрі, Львові, Тернопільській, Кіровоградській, Хмельницькій та Волинській областях – повітряна тривога

21:22. є перший відгук на заявку України на вступ до ЄС - Міністр закордонних справ Італії Ді Майо заявив, що прохання України є "законним проханням"

21:20. колона ворожої техніки розбита біля Херсону – дякуємо, ЗСУ!

21:17. "бандера-смузі" для ворожих танків - куди найкраще кидати

21:12. нові санкції від ЄС. До "розстрільних" списків потрапили Пєсков, Сечин, Токарєв, Усманов, Фрідман, Авен, Мордашов, Тимченко та Ролдугін. Також у санкційні списки внесені Прилєпін, Мамонтов, Красовський, Бабаян, Скабєєва, Кеосаян. Крім того, ЄС включив у санкційні списки "Согаз".

21:07. оперативна інформація від ДСНС.

Станом на 20:30 внаслідок ракетного удару у Білій Церкві зруйновано 3-поверховий гуртожиток без подальшого горіння. Підрозділом ДСНС (задіяно 2 одиниці техніки) деблоковано 2 особи, попередньо під завалами знаходиться ще 1 особа. Роботи тривають.

У Василькові зруйновано 5-поверховий гуртожиток з подальшим горінням на площі 15 м кв. Інформація по перебуванню людей в будівлі уточнюється (попередньо був відселений). Задіяно 1 одиницю техніки ДСНС.

21:02. хакери Anonymous зробили заяву, що всі рахунки росіян будуть спустошені, а гроші будуть надіслані в Україну.

20:58. ракетна тривога та звучать сирени у багатьох містах України

20:54. у Василькові ракетним залпом фашистів та нелюдів знищено нову будівлю профтехучилища. У будівлі спали 18 дітей. Усі вони, на щастя, вижили

20:52. потужні ракетні удари по Харкову, щось гримить і під Києвом

20:50. "Російська сторона все ще вкрай необ'єктивно дивиться на початі нею руйнівні процеси", - Михайло Подоляк про перший раунд переговорів із Росією.

20:47. фашистська армія, сформувавши сили з недобитих раніше груп під Харковом, готується до ще однієї спроби зайти до міста

20:43. артилерійські сили ЗСУ розбили частину ворожої техніки, що рухалася на Бровари

20:41. ЗСУ здійснює обстріл російської армії, яка знаходиться в полях Чернігівської області, неподалік від Козельця.

20:38. міністр оборони Олексій Резніков заявив, що за 4 доби втрати російських окупантів вбитими та пораненими склали понад 5,3 тис. осіб - це без урахування сьогоднішнього дня. Сотні солдат та офіцерів ворога опинилися у нашому полоні.

"Багато з них – зовсім юні. Кремль перетворює їх на злочинців, робить вбивцями", - заявив міністр.

20:37. під Васильковим сили Нацгвардії та тероборони ліквідували групу російських десантників. До цього у напрямку Василькова були помітні залпи росіян балістичними ракетами. Фашисти не залишають спроб захопити місто, щоб взяти під контроль обухівський та одеський напрямок.

20:31. у Броварах палає автостоянка після авіаудару

20:28. уточнення по Броварах. Зайшли диверсійні розвідгрупи. Сили тероборони напоготові

20:24. до Броварів підійшла колона російської техніки

20:23. затримано мера Куп'янська, який здав місто окупантам

20:19. Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний заявив, що з метою введення в оману агресор використовує державну символіку України.

"Українські прапори вивішують на колонах російської військової техніки. Такі випадки помічені у н.п. Перемога, Нова Басань Київської області, на автодорозі Красностав – Ніжин Чернігівської області. Крім того, зафіксовані випадки, коли противник вивішує білий прапор на своїй техніці нібито для того, щоб здатись. Проте після наближення до українських позицій ворог починає відкривати вогонь на ураження", - пояснив Залужний.

Крім того, ці дії противника є черговим підлим порушенням норм Міжнародного гуманітарного права.

20:13. у Києві знову повітряна тривога

20:03. мер Києва Віталій Кличко заявив, що ситуація у місті залишається доволі напруженою. Ворог намагається прорватися у столицю, але оборонці Києва не пускають його

20:01. "Привид Києва" збив вже 14 літаків окупантів. Дякую тобі, наш Ангел!

19:59. у Білій Церкві також зафіксовано приліт ворожого снаряду

19:56. під Києвом у Бузовій окупанти завдали ракетного удару по пологовому будинку "Адоніс". Жахливий злочин проти людства

19:50. "Це не просто війна, а війна, спрямована на знищення українського народу, але ми обов'язково переможемо", - заявив після сьогоднішнього обстрілу мер Харкова Ігор Терехов.

19:47. УЄФА розірвав контракт із окупантом "Газпромом", оскільки футбольна організація не працює з фашистами, які прийшли в Україну з війною

19:45. знову ракетна тривога у Києві

19:41. до уваги столичних водіїв - виїзд авто у сторону Броварів обмежено

19:38. до санкцій долучились і футбольні організації. FIFA та UEFA виключили збірну Росії з усіх турнірів

19:35. мордор готує масовану атаку орків на Миколаїв. Про це заявив голова Миколаївської ВЦА Олексій Ким. Він додав, що ворог планує наступ з двох сторін, а наразі колона ворожої техніки рухається у бік міста

19:32. на Чернігівському напрямку відібрали у окупанта чотири камази з боєкомплектами.

19:28. мер Броварів повідомив, що після авіанальоту щонайменше 6 людей отримали поранення

19:23. а це відео удару по військовому центру радіолокаційного зв'язку у Броварах

19:22. небайдужі білоруси повідомляють, що до 20 вертольотів вилетіли до Києва з території Білорусі протягом останніх 10 хвилин.

19:15. авіаналіт на Бровари під Києвом - ворог зовсім збожеволів

19:13. під Маріуполем триває бій із застосуванням важких знарядь. Розриви снарядів чути у всіх районах міста

19:12. відео ракетного удару по Києву

19:07. фашисти хочуть шантажем та погрозами бути на переговорах у ролі переважаючої сторони, хоча насправді цього зовсім немає. Сьогодні-завтра ворог кине всі сили, що залишилися, на Київ і Маріуполь, а наша армія вже готується до зустрічі з ворогом

19:02. балістичними ракетами бомбили якийсь об'єкт на Дарниці

18:57. у Києві прогриміли два потужні вибухи

18:51. артилеристи полку "Азов" завдають потужних ударів по окупанту під Маріуполем

18:45. у Києві загроза ракетного удару

18:40. Михайло Подоляк виступив перед журналістами після переговорів. Конкретних результатів немає. Делегації вирушають до столиць, а за кілька днів планується другий раунд переговорів

18:01. Велика Британія заморозила активи ВТБ, Радкомбанку, Зовнекономбанку, а також запровадить санкції проти Ощадбанку та заарештує нерухомість та яхти російських олігархів.

17:58. СБУ повідомила про підозру меру Куп'янська, який хотів “здати” місто на Харківщині російським загарбника. Щодо нього уже відкрите кримінальне провадження за одними з найтяжчих статей Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

"Наголошуємо, що злочини проти основ державності не мають строку давності і рано чи пізно вороги України будуть покарані. Ми документуємо кожного зрадника: вони нестимуть відповідальність згідно з законом", - запевнили в СБУ.

17:56. у столичному аеропорту "Жуляни" наші бійці тероборони запакували диверсантів

17:51. відомий нацгвардієць Віталій Марків передав "полум'яний" привіт ворожим військам

17:49. а у Києві історичний момент. Зеленський підписав заявку на членство України у Євросоюзі

17:43. а це для Гааги. У білоруський Мозир вивозять поранених та тіла загиблих у боях на українській землі. І навіщо вони туди їхали? Явно не для цього

17:38. беззбройні жителі Бердянська прогнали окупантів із міста, але ті просто так не пішли, а обстріляли порт

17:32. українські воїни героїчно борються за Маріуполь Станом на сьогоднішній день танкісти полку "Азов" вже знищили 2 ворожі БМП та 1 "Тигр". Бої продовжуються

17:30. сім'ям українських військовослужбовців, які загинули під час війни, виплачуватиметься одноразова грошова допомога у розмірі 15 мільйонів гривень, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

17:27. переговори між Україною та окупантами РФ завершено - чекаємо на результати