RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Джонсон підтвердив, що йде у відставку: що буде з підтримкою України

Борис Джонсон оголосив про своє рішення піти з посад прем'єра Великобританії та лідера Консервативної партії, але пообіцяв і надалі підтримувати Україну.

Про своє рішення прем'єр заявив в ефірі місцевого телебачення, інформує ВВС.

У своєму виступі він зазначив, що продовжить виконувати обов'язки голови партії та уряду, доки не буде обрано нового лідера, а йому надалі він надасть максимальну підтримку. Інтереси суспільства також враховуватимуться.

Процес вибору нового прем’єр-міністра планують запустити вже найближчим часом.

Оголошуючи про відставку, Джонсон пообіцяв, що уряд Великобританії підтримуватиме Україну і надалі.

"Британія продовжить підтримувати вашу боротьбу за свободу настільки довго, скільки це буде потрібно", - звернувся він до українців.

Він також зазначив, що у політиці немає незамінних людей.

Відставку Бориса Джонсона у своєму Twitter-акаунті прокоментувала одна з претенденток на його місце - міністр закордонних справ Ліз Трасс.

"Прем'єр-міністр ухвалив правильне рішення", - написала вона.

Вона також додала, що уряд під керівництвом Бориса мав багато досягнень — забезпечення Brexit, вакцин та підтримка України. І зараз буде потрібно багато єдності та спокою, щоб продовжувати керувати країною, доки не буде знайдено нового лідера.

Варто відзначити, що у Ліз Трасс є серйозний конкурент, який також претендує на крісло, що звільнилося, - згідно з дослідженням YouGov серед членів Консервативної партії, британський міністр оборони Уоллес вважається фаворитом. Ліз Трас – на другому місці.

Раніше ми писали, що означає відставка Бориса Джонсона для України.