RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Мобілізація по-російськи: як у РФ набирають до армії для війни в Україні

Російська влада не оголошує мобілізацію, але продовжує масово набирати контрактників, хоче знайти 22 тисяч осіб.

Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації.

Щонайменше сім підрозділів, які воювали проти України, розмістили вакансії про набір снайперів, навідників, водіїв, санітарних інструкторів та інших фахівців.

Зазначається, що деякі з таких підрозділів — 64-а мотострілецька бригада з Хабаровського краю (в/ч № 51460) та 104-й гвардійський десантно-штурмовий полк (в/ч № 32515), причетні до вбивств та тортур мирних жителів Бучі.

При цьому найбільше людей шукає 37-та мотострілецька бригада (в/ч № 69647) із Бурятії, яка на другому місці за кількістю загиблих.

"Ці вакансії вказують на втрати російської армії та загальну проблему з набором військовослужбовців. За даними британської розвідки, саме відсутність людських ресурсів змусила російські війська взяти паузу перед наступом на Донецьку область", - йдеться у повідомленні Центру протидії дезінформації.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в РФ, де-факто вже не ховаючись, проводять мобілізацію населення на загарбницьку війну проти України - на вулицях деяких російських міст з'явилися плакати із закликами вступати до армії та силових структур.