RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Британський флот поповнився надпотужним підводним човном - може бити на відстань 1600 км: фото та відео

До Королівського флоту Великої Британії приєднався сучасний ударний підводний човен HMS Anson, озброєний 38 торпедами Spearfish і крилатими ракетами Tomahawk Block V. Він може вражати ворожі кораблі на відстані 1600 км.

Про це розповідає MAIL ONLINE.

7800-тонний човен, який називають найкращим у світі, будували 11 років, на борту Anson є бортовий ядерний реактор, а це означає, що йому не знадобиться дозаправка протягом 25 років служби. Підводка має довжину 97 метрів, вміщує екіпаж з 98 осіб і розвиває максимальну швидкість понад 30 вузлів.

Церемонія введення в експлуатацію відбулася в Барроу, на ній був присутній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон.

"Щастя бути командиром найпередовішого і боєздатного ударного підводного човна, коли-небудь побудованого у Великій Британії, в день його введення в дію - найбільша честь у моїй кар'єрі підводника", - сказав перший капітан HMS Anson командир Девід Кросбі.

Підводний човен також обладнаний системами очищення води та повітря, тому час його перебування під водою буде обмежений лише кількістю їжі на борту. Він здатний здійснити кругосвітнє плавання, не спливаючи на поверхню.

Як повідомляв "Апостроф", українські розробники компанії Highland Systems створили електричний самозарядний підводний човен під назвою Kronos. Човен-гібрид призначений для комерційних, рятувальних та військових операцій.