RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Сирія завдала удару по Туреччині: з'явилися важливі деталі

21 листопада сирійські терористи на тлі оголошення Туреччиною проведення військової операції на півночі Сирії випустили по турецькому місту Газіантеп п'ять ракет, унаслідок чого загинуло три людини.

Про це повідомили в Haberturk.

За інформацією турецьких ЗМІ, відповідальні за теракт члени організації YPG/PKK: вони завдали ракетного удару з півночі Сирії по району Каркамиш у прикордонному місті Газіантеп.

Читайте також: Україна розірвала із Сирією дипвідносини за визнання "незалежності" ОРДЛО

Сирійські терористи обстріляли середню школу, два будинки й вантажівку, що спричинило загибель трьох людей, серед яких дитина, і травмування десятьох.

"Три людини, зокрема дитина, вчитель та громадянин, загинули під час атаки", – підтвердив міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу.

Як відомо, організація YPG/PKK - це загони народної самооборони, сформовані Вищою радою курдів. Її в Туреччині визнали терористичною. Водночас курди заявляють, що борються за власні права, оскільки вони нація без держави.

Напередодні Міноборони Туреччини заявило, що нанесло удар по базах курдів у Сирії та в Іраку у відповідь на нещодавні теракти на турецькій території.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в центрі Стамбула відбувся теракт, у результаті якого загинуло шестеро людей, а ще 81 людина отримала поранення.