RU  UA

Росія спонсор тероризму? У США є більш "смачна" ціль в Санкт-Петербурзі

США хоче визнати ПВК "Вагнер", центр якої знаходиться в Санкт-Петербурзі, терористичною організацією. Це може стати одним із кроків до визнання рф державою-спонсором тероризму.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав адвокат, російський опозиційний громадський та політичний діяч Микола Полозов.

"Важливо розуміти, що США вже раніше ухвалили цілу низку законів, які визначають держави-спонсорів тероризму і вони включали в цей список держави з відповідним санкційним тиском і застосуванням інших заходів. І в цьому сенсі вже всі алгоритми прописані. Що стосується Європи, то в них такого досвіду не було, тому вони фактично з нуля зараз пишуть ці закони, нові механізми, які адаптовані безпосередньо під цю ситуацію”, – пояснює Полозов.

За його словами, у цьому сенсі США справді перебувають у жорсткіших законодавчих рамках, але робота по визнанню росії державою-спонсором тероризму вже ведеться.

"За заявою Блінкена, у США розраховують визнати ПВК "Вагнер" терористичною організацією, що в подальшому, безумовно, дозволить визнати росію, яка спонсорує "Вагнер", передає зброю, ресурси і так далі, державою-спонсором тероризму. Тобто фактично вся ця процедура йде, але вона дуже складна і займає тривалий час", – сказав російський адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", у США оголосили в розшук творця ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, інкримінуючи йому втручання у президентські вибори в Америці, та обіцяють винагороду у розмірі 250 тисяч доларів.