RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ФБР оголосило нагороду за власника ПВК "Вагнера": у чому його звинувачують

У США оголосили в розшук творця "ПВК Вагнера" Євгена Пригожина, який вигадав нову схему набору "гарматного м'яса" для війни в Україні, інкримінуючи йому втручання у президентські вибори в Америці, і обіцяють винагороду у розмірі 250 тисяч доларів.

Про це повідомляє Федеральне бюро розслідувань.

У ФБР зазначають, що Пригожин підозрюється у змові з метою перешкоджання та знищення законних функцій Федеральної виборчої комісії, Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки, а також Держдепу.

Читайте також: У Петербурзі відкрили "ЧВК Вагнер центр" "кухаря Путіна": подробиці та фото

Пригожин був основним спонсором петербурзького Агентства інтернет-досліджень (фабрика тролів) та контролював операції з політичного та виборчого втручання в США, включаючи купівлю американського комп'ютерного серверного простору, створення сотень фіктивних онлайн-персон та використання вкрадених ідентифікацій осіб зі Штатів.

"Ці дії нібито були вжиті, щоб охопити значну кількість американців з метою втручання в політичну систему Сполучених Штатів, включаючи президентські вибори 2016 року", - наголошується у повідомленні ФБР.

Чверть мільйона доларів будуть передані особі, що надасть інформацію про Пригожина, яка надалі допоможе притягти її до відповідальності.

Нагадаємо, що Євген Пригожин, який має не лише приватну армію, а й потужний медіа-ресурс, продовжує посилювати свою владу в Росії, трансформуючись з "особистого кухаря Путіна" в одного з політичних партнерів Кремля.