RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Росія нав’язує Заходу "червоні лінії": президент Литви звернувся до країн НАТО

Країни-члени НАТО мусять забути про так звані "червоні лінії" у питаннях постачання Україні озброєння, оскільки більшість з них уже давно були пройдені, попри залякування з боку держави-терористки Росії. У зв'язку з цим Захід повинен надати ЗСУ необхідні їм винищувачі й ракети підвищеної дальності.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа в інтерв'ю LRT.

За його слова, складається враження, що всі "червоні лінії" були проведені не західними демократичними країнами, а терористичною країною РФ.

Читайте також: Чи отримає Україна F-16 після "Рамштайну-9": озвучено прогноз

"Я бачив багато червоних ліній, які були проведені, і іноді у мене навіть складається враження, що ці червоні лінії проведені не нами, західними країнами, демократіями, а терористичною державою Росія, яка намагається провести їх через страх і погрози. І вона намагається їх нав'язати", - зазначив литовський президент.

Також він додав, що в питанні постачання зброї для України вже пройдено низку "червоних ліній", а ще це було зроблено й у політичних питаннях.

"Я говорю не тільки про танки. Колись табу, червоною лінією був і статус кандидата на вступ до ЄС. Я це добре пам'ятаю. Навіть коли, скажімо, почалася війна, Німеччина спочатку категорично заявила, що буде надсилати лише бронежилети, каски і тому подібне, але не зброю. Але ця червона лінія також була пройдена досить давно", - наголосив Науседа.

Президент Литви сказав, що "червона лінія", на його думку, існує тільки в головах західних лідерів, а не в реальному світі, тому він сподівається, що черговий Рубікон щодо постачання винищувачів і ракет теж буде пройдено.

"Тому що винищувачі і ракети дальнього радіуса дії є важливою військовою допомогою, і на цьому вирішальному етапі війни, коли ось-ось станеться переломний момент, життєво важливо, щоб ми діяли без зволікань. Тому моя відповідь на ваше запитання - ці червоні лінії мають бути перетнуті", - резюмував Науседа.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли може розпочатися новий наступ російських окупантів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: