RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Берліні прихильники "руського міра" зганьбили прапор України: відео

У той час, як у день річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну, по всьому світу відбулися акції на підтримку нашої країни, у Німеччині знайшлися ті, для кого "не все так однозначно" – учасники виступали "за мир".

Про це повідомляє Reuters.

Так, вони повстромляли троянди у підбитий у Бучі окупаційний Т-72, який був встановлений перед російським посольством як нагадування про російську агресію проти України, але й спаплюжили прапор України.

Читайте також: Ми разом з Україною: у різних країнах відбулися акції до річниці 24 лютого, фото

Так, через день після річниці, у Берліні зібралося близько 10 тисяч людей, організованих лівими німецькими силами. Зокрема, частково організувала так званий протест Сара Вагенкнехт, член німецької лівої партії Die Linke.

Демонстранти виступали проти постачання зброї Україні для боротьби з російськими окупантами, аргументуючи це тим, що це лише провокує ймовірність початку третьої світової війни.

"Ми закликаємо канцлера Німеччини припинити збільшувати поставки зброї... Це наближає нас до 3-ї світової війни", – заявили вони.

Поліція мобілізувала 1400 своїх працівників для збереження миру та дотримання заборони на військову форму, російські та радянські прапори, російські військові пісні та праву символіку.

Раніше ми публікували спогади українців про події 24 лютого.